AMERIKANCI U ČUDU: Denver objavio neverovatan snimak Nikole Jokića (VIDEO)

D. N.

26. 01. 2022. u 15:42

NIKOLA Jokić je ponovo u centru pažnje američke košarkaške javnosti.

АМЕРИКАНЦИ У ЧУДУ: Денвер објавио невероватан снимак Николе Јокића (ВИДЕО)

FOTO: N. Paraušić

I to sa pravom.

Naime, u noći za nama je postao prvi igrač koji je za manje od 500 utakmica stigao do 5000 skokova i 3000 asistencija, ali je još nečim zadivio klub za koji igra, Denver nagetse.

Iako je "prelazak" sa utorka na sredu bio rezervisan za početak vrlo naporne turneje za klub iz Kolorada, a čeka ga šest utakmica na gostujućim terenima za samo devet dana, Nagetsi su baš u toj noći na društvenim mrežama objavili jedan ne baš klasičan košarkaški snimak našeg asa.

Naime, uz reči "Postoji li nešto što ovaj čovek ne može da uradi?!" emitovali su video-zapis na kome se vidi fudbalsko majstorstvo Nikole Jokića:

Jokić je, sada već više puta, isticao da se u mladosti bavio raznim sportovima, i to "iz zabave", a imajući u vidu njegovu svestranost na parketu, možda i ne čudi što mu ni fudbalske čarolije nisu strane.

Ipak, košarka mu je "u krvi", pa je tako pre tri dana deseti put u karijeri proglašen za najboljeg igrača nedelje u Zapadnoj konferenciji NBA lige. A dobio je tu nagradu jer je u sedmici za nama prosečno postizao 36,3 poena po meču, uz 11,3 skoka i 10 asistencija po takmičarskom nastupu. Odnosno, prosečno je ostvarivao tripl-dabl.

Jokić je sve to uradio šutirajući pritom sa čak 65% uspešnosti iz igre, a pomenutim priznanjem se izjednačio sa Karmelom Entonijem kao klupskim rekorderom po broju nagrada za najboljeg igrača sedmice. 

Deo svog raskošnog košarkaškog repertoara prikazao je i na prvom od šest uzastopnih gostovanja, a drugoj uzastopnoj pobedi Denvera nad Detroitom:

Nikola Jokić - statistika

Podsetimo, Nikola Jokić i ove sezone ima fantastičnu statistiku u NBA ligi: prosečno postiže 26,2 poena po meču, ima čak 13,9 skokova po utakmici, uz 7,6 asistencija po takmičarskom nastupu.

Šta sledi za Jokića i Denver?

Nikola Jokić i Denver u nastavku naporne turneje igraju već u četvrtak, dva sata iza ponoći po srednjoevropskom vremenu, protiv moćnih Bruklin Netsa predvođenih Kevinom Durantom

U ovom trenutku Nagetsi su, uz učinak 25-21, šesti u Zapadnoj konferenciji NBA lige, a Netsi su, uz učinak 29-18, treći na "istoku", ali samo sa porazom više od vodećeg tandema Majami - Čikago.

BONUS VIDEO Kako je Beograd dočekao košarkaše koji su u Indijanapolisu dobili i "Drim tim"

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EVROLIGA NAJGLEDANIJA U ISTORIJI: Partizan i Crvena zvezda neprikosnoveni, nema im ravnih