OBRADOVIĆ BESAN NAKON PORAZA: Žoc najavio radikalne promene!

Novosti online

20. 01. 2022. u 20:52

NAKON poraza od Mege u poslednjim sekundama meča 13. kola ABA lige, Željko Obradović je za poraz okrivio "nedostatak energije".

ОБРАДОВИЋ БЕСАН НАКОН ПОРАЗА: Жоц најавио радикалне промене!

FOTO: KK Partizan/Drgana Stjepanović/ABA liga

Megi je u završnici meča Skuči Smit trojkom doneo pobedu i to preko ruke Matijasa Lesora. Žoc je najavio da neće trpeti ovakve "nedopustive propuste" u nastavku sezone.

- Kad već poredimo mladost, koja je prisutna i u ekipi Mege, onda treba da se osvrnemo i na mladost koju mi imamo u ekipi. To je ono gde ja vidim problem, da oni ne mogu sebe da motivišu da igraju utakmicu na najbolji mogući način. Sigurno nismo tako igrali. To je ono jedno čime sam nezadovoljan, sve ostalo mogu da razumem. Ali, da protivnički tim ima veću želju od pojedinih igrača iz moje ekipe - to je nedopustivo. I na tome ćemo da radimo - poručio je Žoc, koji je čestitao izabranicima trenera Jovanovića.

- Prvo želim da čestitam Megi na odlično odigranoj utakmici, apsolutno zasluženo su pobedili, odigrali su celu utakmicu, mi smo imali šansu na kraju, ali valjda je valjda i normalno da se ovako završi. Najavio sam utakmicu na način da će mladi igrači Mege igrati sa velikim motivom, da će probati da dođu da se nadigravaju i tako je i bilo. Mi nismo imali energiju kao pre dva dana. Za neke igrače je možda i logično, s obzirom na to koliko su dali na prošloj utakmici, ali za neke bogami nije.

Obradović je istakao nezadovoljstvo činjenicom da je njegov tim primio 55 poena u prvom poluvremenu.

- Bilo je jasno da je igrano bez koncentracije, da se rade nerezonske stvari u napadu, a da se neko drugi uvek čeka u odbrani. Kad čekaš nekog drugog, ne znam ko je taj. Dođe se do toga da oni pogađaju iz ofanzivnih skokova i u tranziciji, iz naših grešaka. Dakle, stvar je trčanja, pravljenja dobrog 'mečapa'... Neverovatan je broj od 55 primljenih poena u prvom poluvremenu, ali sve zasluge idu ekipi Mege - rekao je Obradović, koji je zatim podvukao:

- Ima tu i do odluka u napadu i u odbrani. Ima tu i do dogovora na tajm-autu, gde se dogovorimo da neke stvari uradimo na jedan način, a onda se to ne radi na taj način na terenu. Ali, to je sastavni deo igre. I dalje verujem da su imali želju, posebno u zadnjoj četvrtini, gde smo prišli, odigrali, imali ofanzivni skok Smailagića. Pretpostavljam da je bio faul u napadu, a ne želim da se bavim time i da ulazim u to da li je bio faul ili nije, to je najmanje bitno, bilo je i pre toga situacija gde smo mogli da rešavamo bolje i u napadu i u odbrani, kao i oni. Obratićemo pažnju na to, to je veliki deo našeg posla, gde se tačno zna šta koji igrač treba da radi i koja mu je pozicija na terenu - zaključio je Željko Obradović.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce do najboljeg košarkaša na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024