"KOGA TI ZAFRKAVAŠ?!" Medžik DŽonson "odlepio" zbog Nikole Jokića (VIDEO)

D. N.

20. 01. 2022. u 23:00

NIKOLA Jokić je uradio nešto što je i legendu NBA lige, Irvina "Medžika" Džonsona ostavilo u neverici.

КОГА ТИ ЗАФРКАВАШ?! Меџик Џонсон одлепио због Николе Јокића (ВИДЕО)

Tanjug/AP

U noći za nama, Jokić je na neverovatan način predvodio Denver do pobede nad Los Anđeles Klipersima. Bilo je tu i defanzivnih bravura srpskog centra, i košgeterske rapsodije, i dominacije u skoku, i nasrtaja na sudije (trener Majkl Meloun je brzom intervencijom sprečio da Jokić dobije drugu tehničku grešku u toj, trećoj deonici dramatičnog meča) ali, naravno, bilo je i čudesnih asistencija.

Možda i najlepšu ostavio je za sam kraj produžetka.

Tada je, iako udvojen na desnoj strani terena, uočio kretnju svojih saigrača koji su omogućili da u levom uglu sam ostane Aron Gordon, pa je Jokić i pored dvojice čuvara - na čudesan način uspeo da ga proigr. A onda je usledila trojka koja je rešila pitanje pobednika.

Ali, iako je taj potez sam po sebi vredan košarkaškog divljenja, a odlično ga oslikava i fotografija napravljena u pomenutom trenutku dodavanja...

... Medžik Džonson je bio raspamećen celokupnim izdanjem našeg asa.

I to toliko, da je na Tviteru, pred 5,1 milionom svojih pratilaca na toj društvenoj mreži, poručio:

- Da li me zafrkavaš?! Džoker je imao 49 poena, 14 skokova i deset asistencija sinoć! Bilo bi vam bolje da je taj čovek i ove sezone u razgovorima kome treba da pripadne MVP nagrada!

To koliko Jokić dominira NBA ligom, prepoznaju i navijači, pa je Nikola već dobio 4.132.522 glasa za učešće na predstojećem Ol-staru. 

Toliko glasova ga je svrstalo na drugo mesto među "visokim igračima" Zapadne konferencije (prvi je Lebron Džejms sa 6.827.449), a upravo će dvojica "visokih", uz trojicu "niskih" biti članovi startnih postava na "susretu svih zvezda". Glasanje za Ol-star i dalje traje, a možete ga obaviti klikom na ovaj link zvaničnog sajta NBA lige.

Podsetimo, Nikola Jokić i ove sezone ima fantastičnu statistiku u NBA ligi: prosečno postiže 25,9 poena po meču, ima čak 13,9 skokova po utakmici, uz 7,4 asistencije po takmičarskom nastupu.

Šta sledi za Jokića i Denver?

Posle odluke NBA lige, Nikola Jokić i Denver će do kraja januara proći kroz pravi "košarkaški pakao", a naredni meč igraće već u subotu, tri sata iza ponoći, kada će dočekati najprijatnije iznenađenje šampionata, Memfis "grizlije".

U ovom trenutku Nagetsi su, uz učinak 23-20, šesti u Zapadnoj konferenciji NBA lige, s tim da po 22 pobede imaju tri tima koja su na tabeli ispod njih - Minesota, Lejkersi i pomenuti Klipersi, a Memfis je treći na "Istoku", sa učinkom 31-16.


BONUS VIDEO Kako je Beograd dočekao košarkaše koji su u Indijanapolisu dobili i "Drim tim"
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)