BARSA I REAL SU FAVORITI: Generalni menadžeri klubova Evrolige birali svoje kandidate za plasman na F4

V. P.

04. 01. 2022. u 19:43

POLOVINA uvodnog dela sezone Evrolige - idealan trenutak da se generalni menadžeri klubova učesnika izjasne o kandidatima za fajnal-for, pretendentu na MVP priznanje, najboljem treneru, najprijatnijem iznenađenju dosadašnjeg toka takmičenja...

БАРСА И РЕАЛ СУ ФАВОРИТИ: Генерални менаџери клубова Евролиге бирали своје кандидате за пласман на Ф4

Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Glavni operativci evroligaša prognozirali su da će se u borbi za titulu na završnom turniru naći Barselona (94,4 odsto glasova), Real Madrid (94,4), CSKA Moskva (66,7) i Armani Milano (55,6). Kao timove koje je najzabavnije gledati izabrali su Real (33,3 odsto), Anadolu Efes (16,7) i Asvel (16,7). Očekivano, najprijatnije iznenađenje je ruski Uniks (66,7 odsto), trenutno petoplasirani sa skorom 11-7.


Najviše glasova za individualne kategorije pokupio je as Barselone Nikola Mirotić. Sa 88,9 odsto glasova predviđa mu se MVP titula, vodeći je u anketi za najboljeg igrača u neizvesnim završnicama (33,3) i timskog lidera (33,3).


Za najboljeg asistenta većina se opredelila za plejmejkera Barse Nika Kalatesa (66,7), najbolji odbrambeni igrač je centar Reala Valter Tavares (72,2), najbolji trener strateg Reala Pablo Laso (44,4), najbolji "čisti šuteri" su Markus Erikson iz Albe (33,3) i Kajl Kjurik iz Barselone (27,8).


U izboru najspektakularnijih igrača najviše glasova dobili su Donta Hol iz Monaka (16,7) i Šejn Larkin iz Efesa (16,7), glavni kandidat za zvezdu u usponu je Rokas Jokubaitis iz Barselone (38,9), dok je Eli Okobo iz Asvela igrač koji je odličnim učinkom najviše iznenadio generalne menadžere evroligaša. nV. P.

MICIĆ DRUGI NAJPOŽELjNIJI

FOTO: Đ. S.


GENERALNI menadžeri evroligaških klubova odgovarali su i na pitanje koje igrače bi najviše voleli da dovedu u svoje timove.
Na prvom mestu je Nikola Mirotić iz Barselone (27,8 odsto), na drugom prošlogodišnji MVP Evrolige i lider Efesa Vasilije Micić (22,2), dok je treći na listi najpoželjnijih gorostas u reketu Reala Valter Tavares (16,7).

Bonus video: Kako je Jokić postao najbolji košarkaš kada se tome ama baš niko nije nadao?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ O ČUDNOJ IZJAVI PREDSEDNIKA UKRAJINE: Niko ne shvata ozbiljno to što Zelenski govori