"KUKOČ SE PLAŠIO DA DOĐE U BEOGRAD!" Obradović o slavnom košarkašu: Toni, majstore, takvi gradovi ne mrze velikane

Novosti online

16. 12. 2021. u 12:46

TRENER Partizana Željko Obradović u opširnom intervjuu koji je dao za "Nedeljnik" dotakao se i raspada bivše Jugoslavije, a govorio je i o Toniju Kukoču.

КУКОЧ СЕ ПЛАШИО ДА ДОЂЕ У БЕОГРАД! Обрадовић о славном кошаркашу: Тони, мајсторе, такви градови не мрзе великане

FOTO: KK Partizan/Dragana Stjepanović/ABA liga

Najtrofejniji evropski trener se prisetio finalne serije prvenstva Jugoslavije 1991. godine. Tada su snage odmerili Partizan i Jugoplastika, a to se smatra raspadom bivše države.

Sjajni trener je istakao da je bio tužan i razočaran, ali da ga sve to nimalo nije iznenadilo.

- Ta serija sa Jugoplastikom i jeste bila spuštanje zavese na Jugoslaviju. A ja nisam bio iznenađen. Toliko puta smo otišli na gostovanja i ljudi su pevali: "Idi, Jugo, ko te j**e, možemo mi i bez tebe". Stvorena je takva atmosfera. Ono što je mene šokiralo je Sarajevo. Tu stvarno nikoga nije bilo briga kako se ko zove i preziva. Bio je to divan grad, koji je pretvoren u pravu klanicu. Bio sam tužan, razočaran, šokiran. Ostao sam prijatelj sa svima, ali su mi to bile najteže scene iz rata - rekao je Obradović za "Nedeljnik".

Jugoplastika je ubedljivo slavila sa 3:0, a u "Hali sportova" na Novom Beogradu cela dvorana je aplaudirala legendarnom Toniju Kukoču. To je bio dokaz da je sport iznad politike.

- Taj aplauz je dokaz dve stvari - koliko je veliki igrač bio Toni Kukoč i kako beogradska, Partizanova publika gleda na velikane. Kukoč je to već tada zaslužio - istakao je Obradović i otkrio:

Toni Kukoč/Foto AP

- Pamtim da je Kukoč imao frku da dođe u Beograd, naročito kada su tenzije narasle. Ja sam mu tada rekao - Toni, majstore, ti ne znaš šta je Beograd - takvi gradovi ne mogu da mrze velikane - zaključio je trofejni stručnjak.

Podsetimo, Obradović se posle 28 godina vratio na klupu Partizana.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce do najboljeg košarkaša na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju