UZBUNA PRED VEČITI DERBI! Obradović: Igrali smo bez koncentracije i zasluženo smo izgubili

G. KELIĆ

11. 11. 2021. u 21:57

UPALILA se crvena lampica kod košarkaša Partizana.

УЗБУНА ПРЕД ВЕЧИТИ ДЕРБИ! Обрадовић: Играли смо без концентрације и заслужено смо изгубили

foto: evrokup

I to pred najveći izazov u dosadašnjem toku sezone, nedeljni derbi sa Crvenom zvezdom u ABA ligi, jer su sa gostovanja u Andori, u četvrtom kolu Evrokupa, prvi put, posle deset utakmica u ovoj takmičarskoj godini, otišli pognute glave (60:61).

Od dugačkog i komplikovanog putovanja, preko drugačije nadmorske visine, sve do skromnog šuta za tri poena (4/26), samo su neki od razloga zbog kojih su crno-beli upisali prvi poraz. Iako su opet do samog kraja bili u situaciji da ga izbegnu, međutim, sreća im nije bila naklonjena kao u susretu sa Huventudom kada je, takođe, jedna lopta odlučivala.

Ipak, za trenera beogradskog sastava Željka Obradovića nema ni trunke sumnje da je slavio bolji tim.

- Igrali smo bez koncentracije, u nekim trenucima pravili dosta grešaka. Koštao nas je i veliki broj promašenih šuteva za tri poena, i to u situacijama kada smo bili sami. Na kraju smo pretrpeli zasluženi poraz - rekao je Obradović, koji, tako, u drugom uzastopnom gostovanju maloj kneževini beleži poraz, pošto je u sezoni 1995/1996. kao trener madridskog Reala, takođe, upisao neuspeh - 75:78 (pre toga dva puta slavio).

Neki bi rekli da je ovaj poraz dobrodošao mladom Obradovićevom timu, baš u ovom trenutku, pred okršaj sa najljućim rivalom. Sada će, svakako, stopa pripravnosti biti podignuta do i iznad maksimuma.

Iako je duel sa španskim predstavnikom u prvi mah delovao kao samo zagrevanje pred derbi, sada će poslužiti kao pravi test karaktera ovog tima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!