SKANDAL SE NASTAVIO VAN TERENA: Nikola Jokić, zakazana tuča i NBA haos koji ne prestaje

Novosti online

09. 11. 2021. u 15:49

NIKOLA Jokić i Markif Morisa su izazvali veliki NBA haos, koji se nikako ne smiruje.

СКАНДАЛ СЕ НАСТАВИО ВАН ТЕРЕНА: Никола Јокић, заказана туча и НБА хаос који не престаје

Tanjug/AP

Podsetimo, u završnici meča između Denvera i Majamija, Markif Moris je, ničim izazvan, tokom početka kontre Nagetsa snažno "uleteo" u telo našeg asa. I ne samo da je "gađao" Jokićevo koleno, koje je Nikola nedavno povredio, već je na MVP-a nasrnuo koristeći i lakat.

Usledio je, sekund kasnije, nesportski potez srpskog igrača, koji je sa leđa odgurnuo Amerikanca poznatog od ranije po prgavosti na terenu, a dok se Morisu ukazivala pomoć, jer se žalio na bol u vratu, ka Jokiću su se stuštili pojedini igrači Majamija.

Najratoborniji je bio Džimi Batler, koji je gestikulirao ka srpskom centru u stilu "hajde da se potučemo kao ljudi", ali - na tome se nije završilo.

Tanjug/AP

Džimi Batler u prodoru pored Nikole Jokića na meču Denver - Majami

Kako prenose pojedini američki mediji, po završetku meča Batler je u hodniku, iz koga se ulazi u svlačionice domaćeg i gostujućeg tima, "tražio Jokića".

Lokalni novinari su čuli kako Džimi Batler "poziva Nikolu da izađe ispred hale i za pet minuta tučom reše sve", a sve je "začinio" psovkama i pretnjama.

Situacija se smirila kada su članovi gostujuće ekipe primirili svoju zvezdu, koja je tek tada ušla u svlačionicu. 

Prilikom izlaska i tima Hita, i Nagetsa, povećano prisustvo radnika obezbeđenja onemogućilo e bilo kakav sukob. 

Srećom, tada ga nije bilo ni u verbalnoj formi, a gosti su potom ušli u autobus i, bez realizacije "zakazane tuče", otišli svojim putem.

Tanjug/AP

Nikola Jokić i Džimi Batler

Sa druge strane, haos se nastavio u vidu burnih polemika navijača dva kluba, mahom na društvenim mrežama, u sve su se uključili i pojedini američki novinari, koji su zauzimali stav prema tome koji od pomenutih klubova svakodnevno prate, dok je ulje na vatru dodao trener Majamija Erik Spoelstra, nazvavši potez Srbina "ružnim i prljavim", dok ništa slično nije rekao za ono što je uradio njegov igrač.

Na posletku, u veliku "NBA frku" se uključio i rođeni brat Markifa Morisa, igrač Los Anđeles Klipersa Markus Moris, a na njegovu pretnju - hitno su reagovala i Jokićeva braća, Nikola i Strahinja.

NBA liga će, po svoj prilici, kazniti Jokića suspenzijom, iako je strateg Nagetsa Majkl Meloun posle meča tvrdio "da ne vidi nijedan razlog zašto Nikola ne bi igrao na narednom meču".


BONUS VIDEO Kako je Beograd dočekao košarkaše koji su u Indijanapolisu dobili i "Drim tim"
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)