KAKO, ČOVEČE, KAKO? Nikola Jokić opet imao dodavanje za pamćenje (VIDEO)

D. N.

30. 10. 2021. u 08:38

NIKOLA Jokić je i protiv Dalas Maveriksa pokazao zašto je najbolji dodavač među NBA centrima.

КАКО, ЧОВЕЧЕ, КАКО? Никола Јокић опет имао додавање за памћење (ВИДЕО)

Tanjug/AP

Podsetimo, iako se Jokić povredio ove sedmice u duelu sa trostrukim najboljim defanzivcem lige, Rudijem Goberom, a potom i nije trenirao i to iz predostrožnosti, zablistao je u dresu Nagetsa koji su deklasirali goste iz Teksasa, čiji su članovi Luka Dončić i Boban Marjanović, rezultatom 106:75.

Nikola Jokić je za 25 minuta na parketu bio "krivac" što je Denver dao čak 26 poena više nego što je za to vreme primio, a među osam asistencija koje je napravio jedna se izdvojila.

Kako to i inače voli da radi, odbranu je potpuno zbunio odabirom saigrača kome je dodao loptu - stajao je na desnom uglu reketa, a onda odjednom, bez gledanja, poslao loptu u levi ugao, odakle je Pi-Džej Dozijer pogodio trojku:

"Uživajte u još jednoj apsudrnoj asistenciji najboljeg dodavača u ligi", prokomentarisali su na Tviter nalogu Nagetsa ovaj potez.

Nikolom je oduševljen i njegov novi klupski kolega, iskusni Džef Grin, posebno zbog činjenice da Srbin nije želeo da pauzira zbog bola u kolenu:

- Još uvek učim kako da igram sa Jokićem, ali već sada shvatam neke stvari: on je baš čvrst momak, ali i sjajan čovek. To što je rešio da igra pokazuje da ga neki tamo bol neće sprečiti da izađe na parket. Eto, takav vam je naš vođa. Igramo "kroz" njega, a on izlazi na teren i svojim ponašanjem daje primer svima, rekao je Grin.

Svoje naredne utakmice Denver i Dalas igraju već u nedelju: dva sata iza ponoći Nagetsi gostuju Minesoti, a nešto duži odmor imaju Maveriksi, koji će u 20.30 po srednjeevrskom vremenu ugostiti Sakramento Kingse.

NBA rezultati

Denver - Dalas 106:75

Toronto - Orlando 110:109

Majami - Šarlot 114:99

Bruklin - Indijana 105:98

Nju Orleans - Sakramento 109:113

Portland - LA Klipers 111:92

LA Lejkers - Klivlend 113:101

BONUS VIDEO Kako je Beograd dočekao košarkaše koji su u Indijanapolisu dobili i "Drim tim"

 

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili