"MOŽDA NIJE TREBALO DA BUDEM NA DUDINOJ SAHRANI": Slovenački stručnjak se kaje zbog jedne stvari

Novosti online

25. 09. 2021. u 14:47

SLOVENAČKI košarkaški stručnjak Jure Zdovc bio je jedan od mnogih koji je prisustvovao sahrani Dušana Dude Ivkovića.

МОЖДА НИЈЕ ТРЕБАЛО ДА БУДЕМ НА ДУДИНОЈ САХРАНИ: Словеначки стручњак се каје због једне ствари

FOTO: N. Paraušić

Legendarni strateg je trenirao Zdovca u reprezentaciji Jugoslavije koja je osvojila zlata na Svetskom prvenstvu 1990. i Evropskim prvenstvima 1989. i 1991, kao i srebro na Olimpijskim igrama u Seulu 1988.

Jedno od najtežih sećanja koje Slovenac pamti povezano je sa Ivkovićem, a sve se desilo na Evropskom prvenstvu u Rimu. Bilo je to pred raspad SFRJ, a od Zdovca je traženo da napusti tim, zbog čega je zakucao na Dudina vrata u hotelu.

Istakao je da zbog toga možda nije trebalo da prisustvuje sahrani, ali da mu je čast i zadovoljstvo bilo što je došao i video stare prijatelje.

- Sve se dogodilo brzo. Niko nije znao da dolazim na sahranu osim Žarka (Paspalja). Kada sam stigao na groblje sa suprugom, video sam Željka, Vlada i Danilovića, prišao sam im i seo sa njima. Obradović se iznenadio kada me je video da sam došao. Posle nam je neko prišao i rekao da bi bilo lako da mi odnesemo Dudu u njegovu poslednju kuću. Dino se takođe pojavio u poslednjem minutu. Nisam znao u tom momentu da postoji simbolični momenat u celoj priči. Reći ću vam nešto, rekao sam to i supruzi. Možda nije trebalo da budem tamo jer sam napustio reprezentaciju Jugoslavije. U svakom slučaju, bila je čast biti tamo, sa mojim starim prijateljima. Bio je to poslednje zbogom treneru - rekao je Zdovc za grčku "Gazetu".

FOTO: Novosti

Bivši trener ljubljanske Olimpije je na svemu zahvalan Ivkoviću.

- On je definitivno promenio sve za mene. Promenio mi je život. Njemu mnogo dugujem. Promenio mi je život i na tome ću mu zauvek biti zahvalan. Nadam se i da sam ja njemu nešto pružio - rekao je Zdovc, pa nastavio:

- Dugujem mu mnogo. Ne znam šta bi se dogodilo da nisam tada zaigrao za reprezentaciju. Ne mogu da zamislim kako bi mi se razvila karijera da nisam igrao za Jugoslaviju. Posebno u tim godinama kada je bilo teško igrati van zemlje, kada je svaki tim mogao da računa na dvojicu stranaca i mahom su se svi odlučivali na Amerikance. - zaključio je slovenački stručnjak.

BONUS VIDEO: Oproštaj Novice Veličkovića pred punom Arenom

 

(Srbija Danas)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)