ŽELJKO POKRENUO "VALJAK" Obradović prvi put na raspolaganju imao svih šest dosadašnjih pojačanja

V. P.

17. 08. 2021. u 08:08

ZAKORAK ka sezoni koju svi navijači Partizana čekaju sa ogromnim nestrpljenjem načinjen je jučerašnjom prozivkom u Hali sportova "Ranko Žeravica" i prvim treningom u skoro kompletiranom sastavu.

ЖЕЉКО ПОКРЕНУО ВАЉАК Обрадовић први пут на располагању имао свих шест досадашњих појачања

FOTO: Tviter/KKPartizan

Za razliku od uvodnog okupljanja sa prvotimcima iz prethodne sezone i mladim igračima u pogonu crno-belih, trener i glavni stožer Partizanovih ambicija Željko Obradović ovog puta imao je na raspolaganju sva dosadašnja pojačanja: Kevina Pantera, Zeka Ledeja, Alena Smailagića, Rodionsa Kuruca i Dalasa Mura, dok se Aleksa Avramović ranije priključio novim saigračima.

Crno-beli se neće dugo zadržati na beogradskoj vrelini, već danas putuju na Zlatibor gde će odraditi bazični deo priprema za sezonu velikih očekivanja, u kojoj je glavni cilj povratak u Evroligu posle (pre)dugih osam godina.

Stručni tim na čelu sa najtrofejnijim trenerom Evrope utanačio je raspored pripremnih utakmica. Prvu proveru imaće na turniru u Opatiji od 1. do 3. septembra, u konkurenciji italijanskog Pezara, Cedevita Olimpije i zagrebačke Cibone.

Sledi utakmica humanitarnog karaktera sa Radničkim u Kragujevcu 7. septembra, potom izuzetno ozbiljan test na turniru u Istanbulu 11. i 12. septembra. Partizan će se u polufinalu sastati sa osvajačem Evrokupa Monakom, dok drugi polufinalni par čine finalista tog takmičenja Uniks i domaćin Fenerbahče, u kojem je Obradović proveo sedam godina.

Poseban datum za navijače crno-belih je 16. septembar, kada će u Beogradu biti odigran meč protiv Anadolu Efesa, u kojem će se od košarke oprostiti legendarni kapiten Partizana Novica Veličković.

Najjača provera pred start sezone, ujedno i poslednja, biće "Janakopulos kup" u Atini 18. i 19. septembra. Crno-beli će se naći u društvu evroligaša, aktuelnog šampiona Anadolu Efesa, Makabija iz Tel Aviva i Panatinaikosa, sa kojim je Obradović osvojio pet od svojih devet titula klupskog prvaka Starog kontinenta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024