RADONJIĆ OKUPIO SVOJU EKIPU: Dejo sarađivao sa petoricom novih igrača

V. PRERADOVIĆ

11. 08. 2021. u 19:34

TRENER Zvezde Dejan Radonjić okupio je svoju ekipu. Već je sarađivao sa petoricom od šestorice igrača koji su ovog leta pojačali klub sa Malog Kalemegdana, poslednji u nizu je američki plejmejker Nejt Volters, koji je nosio crveno-beli dres u sezoni 2016/2017.

РАДОЊИЋ ОКУПИО СВОЈУ ЕКИПУ: Дејо сарађивао са петорицом нових играча

FOTO: ABA liga

Pre njega, uspomene na trofejne godine sa Dejom na klupi osvežavali su dolasci Luke Mitrovića i Nikole Kalinića, pa i Stefana Lazarevića koji je 2014, tada kao tinejdžer, debitovao u prvom timu Zvezde. Radonjić je crnogorskog plejmejkera Nikolu Ivanovića trenirao u Budućnosti, tako da je samo američki krilni centar Eron Vajt debitant pod komandom crnogorskog stručnjaka.

TRENUTNI TIM

BEKOVI: Nejt Volters, Nikola Ivanović, Branko Lazić, Aleksandar Uskoković.

KRILA: Ognjen Dobrić, Nikola Kalinić, Dejan Davidovac, Stefan Lazarević, Marko Simonović.

CENTRI: Luka Mitrović, Eron Vajt, Ognjen Kuzmić.

Volters je među crveno-bele prvi put stigao krajem oktobra 2016, posle početne evropske epizode u Bešiktašu, kada je već ponestajalo rešenja za poziciju kreatora igre. Te sezone osvojena su tri trofeja (ABA liga, Kup Koraća, Superliga), ali momak sa NBA iskustvom nije uverio navijače da je bio pravi izbor. U međuvremenu se etablirao kao respektabilan evroligaški igrač, posebno u sezoni 2018/2019. u timu Žalgirisa (11,6 poena i 3,8 asistencija u mečevima elitnog takmičenja).

NAPREDOVAO Volters 2017. u Zvezdinom dresu/FOTO: M. Vukadinović

Kalinić i Mitrović su imali veoma značajnu ulogu u osvajanju Zvezdine prve regionalne titule 2015. godine. To nije promaklo tadašnjem treneru Fenerbahčea Željku Obradoviću, koji je otkupio Kalinića i time povukao jedan od ključnih poteza na putu ka evroligaškoj kruni 2017. Uz Ekpea Judoa, popularni Kalina bio je najbolji igrač tima na fajnal-foru u Istanbulu.

Radonjić je čak četiri sezone radio sa Mitrovićem, koji je leta 2017. prešao u nemački Bamberg, dok je Nikolu Ivanovića vratio u Budućnost 2011. godine. Sarađivali su do aprila 2013, kada je prihvatio poziv Nebojše Čovića da sedne na Zvezdinu klupu.

U planu je angažovanje još dvojice igrača, jedan od njih mogao bi da bude kamerunski centar iz prošle sezone Lendri Noko, kome je ovog leta istekao ugovor. Trenutno je bliži ostanku nego odlasku sa Kališa, dok je stručni tim crveno-belih i dalje u potrazi za pojačanjem na poziciji beka šutera.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati