UŽIVO IZ BARSELONE: Na ovom linku gledajte direktan prenos žreba za Evrokup (VIDEO)

Novosti

09. 07. 2021. u 12:35

OPASNO se bliži početak nove košarkaške sezone, a navijači Partizana su posebno nestrpljivi. Oni očekuju uspešnu godinu, a kako i ne bi.

УЖИВО ИЗ БАРСЕЛОНЕ: На овом линку гледајте директан пренос жреба за Еврокуп (ВИДЕО)

Foto: Jutjub printskrin/EUROLEAGUE BASKETBALL

U tim se vratio najtrofejniji evropski trener, Željko Obradović, a on je već privukao i jaka pojačanja. Crno-beli su zasad potpisali ugovore sa Kevinom Panterom, Aleksom Avramovićem, Zekom Lidejom i Rodionsom Kuruksom.

Sa posebnim nestrpljenjem crno-bela javnost očekuje početak Evrokupa, a kladionice stavljaju Partizan u najuži krug favorita uz Valensiju, Virtus, Lokomotivu iz Krasnodara, Huventud... Zato su sve oči "grobara" uperene prema Barseloni gde se danas održava žreb za Evrokup od 13 i 15.

Foto: Jutjub printskrin/EUROLEAGUE BASKETBALL

Čelnici takmičenja odlučili su da promene format, te nas u novoj sezoni očekuje 20 ekipa iz 13 zemalja. Takmičiće se učesnici u dve grupe od po 10 timova, a crno-beli su na osnovu učinka u Evroliginim takmičenjima u prethodne tri godine smešteni u četvrti šešir pred žreb, zajedno sa ekipom Budućnosti. To znači da za rivala u grupnoj fazi neće moći da dobiju Podgoričane.

U prva tri šešira nalaze se čak četiri španska tima, a utisak je da bi za Partizan bilo dobro da izbegne Valensiju iz prvog, Lokomotivu Kubanj iz drugog i Gran Kanariju iz trećeg. Od timova koji su slabije rangirani od crno-belih, potencijalne "mine" bi mogli da predstavljaju Virtus Bolonja, Cedevita Olimpija i Venecija, koja je završila u poslednjem šeširu.

Po osam ekipa iz svake grupe ide u osminu finala. 

Uživo prenos žreba iz Španije možete pratiti u strimu ispod:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna