PRSTEN NIJE FANTAZIJA: Jokić i Denver protiv Finiksa za finale Zapada

G. KELIĆ

05. 06. 2021. u 08:00

PUNE tri četvrtine je Denver bio u zaostatku za Portlandom, u jednom trenutku i 14 poena. Međutim, kada u timu imate igrača MVP kalibra, nijedan deficit nije nenadoknadiv i nemoguće postaje moguće.

ПРСТЕН НИЈЕ ФАНТАЗИЈА: Јокић и Денвер против Финикса за финале Запада

AP Photo/Steve Dykes

To je Nikola Jokić dokazivao čitavim tokom regularne sezone, a nastavio je i u plej-ofu predvodeći Nagetse do pobede nad Blejzersima (126:115) za 4:2 u seriji i plasman u polufinale Zapadne konferencije. Tamo ih čeka ekipa Finiksa, koja je izbacila branioce titule Lejkerse.

DENVER

2015/2016. - 11. na Zapadu, bez plej-ofa

2016/2017. - 9. na Zapadu, bez plej-ofa
2017/2018. - 9. na Zapadu, bez plej-ofa
2018/2019. - poraz od Portlanda u polufinalu Zapada (4-3)
2019/2020. - poraz od Lejkersa u finalu Zapada (4-1)
*Od dolaska Jokića

Srpski košarkaš je meč završio sa 36 poena (13/22 iz igre, 2/4 za trojke), osam skokova i šest asistencija, a najbolje je odigrao u trenucima kada se rezultat lomio. Zbog njegove vanserijske partije, kao i zbog svega što je radio tokom sezone, Jokiću se poklonio i protivnik u ovom duelu, jedan od najboljih plejmejkera lige, Demijan Lilard.

- Mislim da je Nikola MVP. Igrao je svaku utakmicu, pogađao je iz svih pozicija, činio svoje saigrače boljim i bio prvi igrač ove serije. Ako postoji neka sezona u kojoj bi jedan igrač poput Nikole mogao da povede Nagetse ka prvoj tituli, onda je to ova - rekao je posle meča superstar Portlanda Lilard.

U Koloradu već dugo sanjaju o šampionskom prstenu. Najbliže su joj bili kada su igrali konferencijska finala u četiri navrata (1978, 1985, 2009, 2020), poslednji put prošle godine. Tada su od Denvera bolji bili budući šampioni Lejkersi.

Sada im oni neće biti na putu, pošto je Finiks prilično ubedljivo izašao na kraj sa Lebronom Džejmsom i družinom (4:2 u seriji), čime je zakazao okršaj sa Denverom u narednoj rundi. Tim iz Arizone je regularni deo završio na drugom mestu, tačno iznad Nagetsa, koji imaju bolji međusobni skor u regularnom delu sezone - dve pobede i poraz. Sva tri meča su bila neizvesna, a oba trijumfa Nagetsi su ostvarili posle produžetka (130:126 i 120:112), dok su na otvaranju sezone poraženi 103:106.

RASPORED

Polufinale Zapada

Juta - LA Klipers/Dalas

Finiks - Denver

Polufinale Istoka

Filadelfija - Atlanta

Bruklin - Milvoki
*Igra se na četiri pobede

Prvi okršaj serije je zakazan za noć između ponedeljka i utorka od 4.00. Pred somborskim fenomenom su bespoštedne borbe u reketu sa Dijandreom Ejtonom, a posebna pažnja će biti usmerena na zaustavljanje trenutno nezaustavljivog Devina Bukera i genijalnog Krisa Pola.

Pritom će to opet Nagetsi morati da čine bez Džamala Mareja i Vila Bartona, kao dve vrlo bitne karike tima. Međutim, mnogo puta je Jokić pokazao da stvari koje na prvi pogled izgledaju kao najluđa fantazija može da pretvori u najlepšu realnost.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)