"MILAN MI JE POSLAO 600 EVRA": Borjanova baba demantovala priču o traktorima, pa otkrila za koga navija

Novosti online

01. 12. 2022. u 10:35

Reprezentaciju Hrvatske danas očekuje meč odluke u grupi E Svetskog prvenstva u Kataru, ali se mediji još bave prethodnim kada su navijači Hrvatske vređali kanadskog golmana i kapitena Crvene zvezde Milana Borjana, koji ima srpske korene.

МИЛАН МИ ЈЕ ПОСЛАО 600 ЕВРА: Борјанова баба демантовала причу о тракторима, па открила за кога навија

FOTO: Tanjug/AP

Tokom duela na tribinama je osvanuo plakat uvredljivog sadržaja, a bilo je i uvredljivog skandiranja, dok su Milan i njegova supruga Snežana ceo dan i noć posle meča primali gnusne poruke na svojim telefonima.

Ovaj događaj podigao je veliku prašinu, FIFA je pokrenula disciplinski postupak protiv Hrvatske, a posle svega, portal slobodnadalmacija.hr otišao je u posetu baki Milana Borjana i napravio opširniju priču.

- Nisam ih čula jer ne čujem dobro, a i bolje da ih nisam čula. Nosim slušni aparat i opet ne čujem dobro, treba vikati da ja nekoga čujem. A i one traktore što sam videla na onim transparentima na televiziji... Ne znam šta bih vam rekla. Šta se tu ima koga tužakati, on je rekao svoje gluposti, ovi na stadionu svoje i neka na tome završi. Ne znam koliko ću još živeti, ali živeti treba sa što više zadovoljstva i što manje mržnje - rekla je Borjanova baka.

Štefica ističe da se unuk često seti bake:

- Sin i ćerka brinu o meni, a i unuk Milan se seti bake, često pošalje po dvesta evra. Mislim da je poslao šesto evra u ovoj godini. Ne tražim, ali se seti. Ja bih više volela da ga vidim, sa Snežanom i malim. Novine ne čitam, televiziju ne čujem, a kada Milan igra, onda me nazove rodbina iz Vodica i kaže mi: Milan ti igra u pet po podne, pritisni na daljinskom broj dva.

Setila se baka rata, kada su morali da pobegnu iz Hrvatske.

- Najpre, mi smo za Beograd otišli u kombiju, a audi koji smo ostavili su nam posle ukrali. Kakvi traktori, kakve gluposti. Borjani su uvek bili gospoda. Mi nikada ne govorimo šta je nama zapaljeno i uništeno. Rat ne donosi nikome ništa dobroga, zato sam ja rekla: je**la ga Krajina, misleći zapravo – j**o ih rat. Moj Boško, Milanov otac, bio je sjajan golman, trebalo je da potpiše za Hajduk. Branio je fenomenalno za DOŠK dugi niz godina. Ko kaže da nije bilo rata da moj unuk Milan ne bi došao u Hajduk? I mlađi unuk, njegov brat Nikola dobar je golman, brani sada za juniore Crvene zvezde, kažu da je jako talentovan. Sinovi su na oca i nadam se da će i mlađi Nikola postići karijeru kao stariji unuk Milan, kad moj Boško nije mogao.

Baka Štefica navija za Dinamo i objašnjava malo poznate detalje porodične istorije.

- Ja sam sa svojim pokojnim mužem imala samo građansko, a ne crkveno venčanje u pravoslavnoj crkvi i niko mi nije zamerio u porodici Borjan. Ja tvrdim da moj unuk Milan, kao ni moj sin i kćer, Boško i Vesna, ne mrze nikoga. Ni Hrvate, ni Slovence, ni Makedonce. Bio je Milan ovde kod mene pre sedam godina u Kričkama, od tada ga nisam videla, ali se često čujemo. Sin Boško će doći ovih dana, baš mi je kupio drva za zimu. Sredio je sve po kući, on je inače električar po zanimanju.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)