ISPLIVALE ŠOKANTNE INFORMACIJE: Rival Srbije u Kataru želeo da se reši selektora! Umalo da Piksi bije bitku sa Gvardiolom

Novosti online

17. 11. 2022. u 18:23

NEPOSREDNO pre početka Svetskog prvenstva u Kataru isplivala je šokantna informacija da je rival "orlova" želeo da smeni svog selektora pred Katar.

ИСПЛИВАЛЕ ШОКАНТНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ: Ривал Србије у Катару желео да се реши селектора! Умало да Пикси бије битку са Гвардиолом

FOTO: M. Vukadinović

Naime, menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola bio je jedan od glavnih kandidata da preuzme reprezentaciju Brazila, ali dogovor nije postignut pošto je tražio godišnju platu od 24 miliona evra, tvrdi bivši potpredsednik Fudbalskog saveza Brazila (CBF) Francisko Novelet, prenose lokalni mediji.

FOTO: AP

"Karioke" će tako ipak predvoditi iskusni Tite (61) koji je pre desetak godina bio klupski prvak sveta sa Korintijansom. On je selekciju Brazila preuzeo 2016, a ima ugovor sa CBF-om do kraja ove godine.

FOTO: EPA

Brazilski mediji navode da Tite od naredne godine neće biti selektor bez obzira na rezultat na Svetskom prvenstvu u Kataru. CBF traži novog selektora, a izvesno je da će to da bude jedan od brazilskih trenera. Međutim, Novelet tvrdi da je Gvardiola bio na spisku želja čelnika brazilskog Saveza.

- Gvardiola je bio spreman da preuzme selekciju Brazila, ali dogovor nije postignut. Problem je bio oko Gvardioline zarade, pošto je katalonski trener tražio godišnju platu od 24 miliona evra. Brazilci su bili spremni da mu ponude duplo manje - rekao je Novelet.

FOTO: AP

Za glavnog kandidata za novog selektora Brazila ističe se trener Flamenga Dorival Žunior (60).

Podsetimo, reprezentacije Srbije i Brazila svoj meč u prvom kolu grupe G u Kataru odigraće 24. novembra sa početkom od 20 časova, a lako je moglo da se desi da Piksi vodi stratešku bitku sa, po mnogima, najboljim trenerom moderne fudbalske ere.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO-SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)