LEGENDA BRAZILA NAHVALILA "ORLOVE": Srbija ima jak tim, ne plaši se nikoga

Novosti online

16. 11. 2022. u 17:31

LEGENDARNI fudbaler Brazila Kafu biranim rečima govorio je o Srbiji, prvom rivalu "karioka" na Svetskoom prvenstvu u Kataru.

ЛЕГЕНДА БРАЗИЛА НАХВАЛИЛА ОРЛОВЕ: Србија има јак тим, не плаши се никога

FOTO: M. Vukadinović

Nekadašnji bek Milana i Rome je u intervjuu za "AFP" istakao da "orlove" vidi kao nezgodnog protivnika svakoj selekciji.

- Belgija, Danska, Portugal i Srbija, koliko god neverovatno zvučalo. Srbija se plasirala kao prva u svojoj grupi. Igrala je vrlo dobro u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Ima snažan tim i ne plaši se da igra protiv bilo kog protivnika - rekao je Kafu.

Nije mogao među favorite da ne uvrsti aktuelne prvake sveta, reprezentaciju Francuske.

- Francuska će takođe biti vrlo jaka, kao što je bila i na prethodnom Svetskom prvenstvu. Dolazi sa krunom aktuelnog šampiona sveta i boriće se da je odbrani. Biće jedan od najvećih izazova za pobediti.

Kafu/Foto: EPA-EFE/NOUSHAD THEKKAYIL

Veruje čuveni fudbaler da će Brazil konačno prekinuti post koji traje od 2002. godine i osvojiti šesti trofej na Mundijalima.

- Ovo je odlična prilika da se prekine evropska dominacija. Savršeno je vreme da Brazil razbije kletvu i osvoji titulu. Argentina i Selesao su dva favorita. S jedne strane, brazilski igrači dolaze posle odličnih igara u sezoni, dok s druge strane i Argentina ima veoma dobar tim. Obe zemlje imaju veliki potencijal da osvoje Mundijal. Činjenica da Brazil nije osvojio titulu 20 godina utiče pomalo na navijače i kredibilitet reprezentacije, ali mislim da se ove godine Brazil vraća.

Kada je selekcija koju sa klupe predvodi Tite, bivši reprezentativac najviše nade polaže u Nejmara.

- Sa Nejmarom u formi, imamo veoma dobre šanse da osvojimo Svetsko prvenstvo, jer on je igrač koji zaista pravi razliku na terenu. Polažemo nade u njegov talenat, ali on ne igra sam - zaključio je Kafu.

Podsetimo, utakmica Srbija - Brazil na programu je 24. novembra. Pored njih u grupi su još Kamerun i Švajcarska.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (2)