FALKO SA ODUŠEVLJENJEM PRIČAO O ZVEZDI: Naježim se na pomisao o mogućem igranju u Ligi šampiona

Novosti online

21. 05. 2021. u 15:39

ITALIJANSKI fudbaler Filipo Falko u zimskom prelaznom roku stigao je u Crvenu zvezdu kao veliko pojačanje.

ФАЛКО СА ОДУШЕВЉЕЊЕМ ПРИЧАО О ЗВЕЗДИ: Најежим се на помисао о могућем игрању у Лиги шампиона

FOTO: M. Vukadinović

Usporile su ga povrede i korona, a sada je u intervjuu za "Goal.com" pričao o svom dolasku u Srbiju, Crvenoj zvezdi, Dejanu Stankoviću, ali i o mogućem igranju u Ligi šampiona.

- Naježim se samo kada pomislim na to. Znamo da moramo da prođemo kroz kvalifikacije, ali verujemo u tom. To bi za nas bilo ostvarenje sna - rekao je Falko.

Omaleni vezista ističe da je ponosan što je posle svega došao na "Marakanu".

- Veoma sam ponosan na to što sam došao u najbolji klub u Srbiji, žrtvovao sam se da bi stigao ovde. Ne sporim da je bilo teških momenata, čak sam nekada mislio i da ću odustati, ali ovo je nagrada što sam istrajao.

Nije igrao puno, ali kad god je bio na terenu pokazao je da se radi o odličnom igraču. Njegova želja je da klub uradi ono što čeka 15 godina - osvoji duplu krunu.

- Došao sam ovde u januaru i odmah sam se osetio sjajno. Grad je prelep, a navijači su sjajni. Uzeli smo prvenstvo i dobro igrali u Ligi Evrope, sada imamo šansu za duplu krunu, što se klubu nije desilo već 15 godina.

U Zvezdu je došao iz Lečea, a samo jedan poziv Dejana Stankovića bio je dovoljan da dođe među crveno-bele.

- Bilo je i drugih ponuda, tražili su me Parma i Sasuolo, ali su hteli pozajmicu. Srbi su bili sigurni u mene, razgovarao sam sa Dejanom Stankovićem i to mi je odagnalo sve sumnje. On mi je objasnio kakav je projekat, kako želi da igra i zašto me želi. Mnogo mi pomaže to što se oslanja na tehničare. Za mene je to bitno, hoću da imam loptu u nogama i da se zabavljam. Ako nije tako ne mogu da dam sve od sebe - ispričao je Falko, koji je siguran da će njegov sadašnji trener napraviti veliku karijeru!

FOTO: M. Vukadinović

- Rastao je uz Murinja i mnogo me podseća na njega. Velika karijera je pred njim, ubeđen sam.

Dotakao se i mečeva sa Milanom u Ligi Evrope. Zvezda je blizu da eliminiše "rosonere".

- Igrali smo ravnopravno sa Milanom, možda smo i zaslužili da prođemo. Na San Siru sam doživeo najuzbudljiviji momenat u karijeri do sada. Iako sa igračem manje imali smo šansu da prođemo, ali stvari nisu prošle onako kako smo se nadali nažalost.

Govorio je i o pojedninim saigračima.

- Za mene je Katai sjajan. Nije među mlađima, ali ima iskustva i igrao je u Španiji i MLS-u. Tu su i Nikolić i Petrović, dvojica vezista koji su 1999 godište i imaju sjajnu budućnost ispred sebe - zaključio je Falko.

Podsetimo, on i saigrači će imati priliku da osvoje trofej u Kupu Srbije. Meč protiv Partizana igra se u utorak od 19 sati na stadionu "Rajko Mitić".

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!