MITAR KOD MURINJA? Osim Rome u trci za potpis golgetera Fulama i Vest Hem i Fenerbahče

N. ILjUKIĆ

20. 05. 2021. u 10:00

MITROVIĆU želim da što pre pronađe bolji tim i veći klub! Ovo je selektor Dragan Stojković poručio najboljem strelcu naše reprezentacije, koji je posle letargije u Fulamu "eksplodirao" u kvalifikacijama za SP u Kataru.

МИТАР КОД МУРИЊА? Осим Роме у трци за потпис голгетера Фулама и Вест Хем и Фенербахче

Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

 Poruka koju je u intervjuu za "Novosti" Piksi poslao Aleksandru bila je jasna, očinska, sa najboljom namerom. A ono što misli Stojković, očigledno misli i čuveni Žoze Murinjo koji će sledeće sezone sedeti na klupi Rome.

Mediji u Engleskoj od juče bruje kako Murinjo planira da dovede Mitrovića u Romu, jer je, prema njihovim saznanjima, Portugalac poštovalac najboljeg strelca u istoriji našeg nacionalnog tima. Šteta je što u Fulamu tokom cele sezone, koja je na izmaku, nisu imali sluha i poverenja u Mitrovića koji ih je već dva puta vraćao iz Čempionšipa u Premijer ligu.

Skromna minutaža koju je srpski as imao u očajnoj sezoni ekipe sa "Krejven kotidža" više je rezultat neznanja trenera Skota Parkera i uprave Fulama, a manje posledica nekoliko lakših povreda i preležanog virusa korona, koji nije zaobišao ni Mitrovića.

Koliko vredi dobroćudni 26-godišnji Smederevac bilo je jasno već u martu ove godine kada je sa pet golova oduvao rivale u kvalifikacijama za Mundijal i kada je sa ukupno 39 golova izbio na čelo večne liste najboljih strelaca naše reprezentacije.

Murinjo i Roma će uskoro poslati zvaničnu ponudu u London, ali u igri za potpis srpskog asa su i Vest Hem, Fenerbahče...

TRENIRAO PETORICU SRBA

MURINjO ima neku tajnu i uspešnu fudbalsku vezu sa igračima iz Srbije. Osim Mitrovića, Portugalac bi voleo da iz Mančester junajteda dovede Nemanju Matića, sa kojim je sarađivao u Čelsiju, a zanimljivo je da je on u svojoj karijeri od naših već trenirao i Branislava Ivanovića (Čelsi), Dejana Stankovića i Alena Stevanovića (Inter) i Ivana Dudića (Benfika).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić