MALIŠAN NAPISAO PESMU U KOJOJ SANJA DA ZAIGRA U DRESU PARTIZANA: Klub mu neverovatnim gestom ispunio snove (FOTO) (VIDEO)

Novosti online

19. 05. 2021. u 13:58

U gradu Užicu na obalama reke Đetinje rođen je Lazar Novaković 29. aprila. 2012.godine. Odrasta uz svog osam godina starijeg brata Luku koji trenira fudbal.

МАЛИШАН НАПИСАО ПЕСМУ У КОЈОЈ САЊА ДА ЗАИГРА У ДРЕСУ ПАРТИЗАНА: Клуб му невероватним гестом испунио снове (ФОТО) (ВИДЕО)

FOTO: Privatna arhiva

Uz njega i tatu je zavoleo fudbal i FK Partizan. Od svoje sedme godine trenira  u školi fudbala “Parni valjak” u Užicu. Kapiten je u svojoj ekipi. Pored toga što vredno trenira u slobodno vreme voli i da piše. 

Učenik je drugog razreda Prve osnovne škole kralja Petra II u Užicu. Odličan je đak. Njegova učiteljica Slavica Ristović je prepoznala njegov talenat za pisanje. Ona ga sa puno ljubavi i pažnje usmerava i savetuje kako to da radi.

Napisao je veliki broj priča. Sa mnogima od njih je učestvovao na raznim konkursima. Do sada je osvojio devet nagrada i uvek je jedan od najmlađe nagrađenih. Prvi put je nagrađen za sastav “Veliki snovi u malim cipelama” na konkursu “Deca među narcisima” u maju 2020. godine gde je osvojio treće mesto. Pisao je o svom snu da jednoga dana zaigra u FK Partizan.

Nije ni predpostavio da će se nagrade i zahvalnice za njegove radove nizati kao biseri na nit. Nakon toga nagrade su nastavile da se ređaju jedna za drugom. Kako je koju nagradu osvajao Laki je dobijao još veću inspiraciju za pisanje. Shvatio je da se svaki vredan rad i trud isplati. 

U novembru 2020. na Međunarodnom konkursu povodom 175 godina od osnivanja Narodne biblioteke “Jovan Popović” iz Kikinde u konkurenciji od 336 radova za sastav “Budan sanjam” Lazar je osvojio drugu nagradu. Jedna od članova komisije Dunja Brkin Trifunović dirnuta snovima malenog Lazara  da igra u FK Partizan i da zajedno sa svojim idolom Filipom Stevanović postiže odlučujući gol u 91 minutu i osvaja KUP odlučila je da rad prosledi nama.

- Ona je u razgovoru sa nama  poželela da Lazaru pošaljemo neku sitnicu kao poklon jer je naš verni navijač. To je naišlo na odličnu reakciju u klubu.

Maja Krstajić ispred FK Partizan je kontaktirala roditelje i od tog trenutka sve kreće tako spontano. Događaji su se samo nizali.

- U decembru je Filip snimio video poruku u kojoj čestita Lakiju na osvojenoj nagradi i daje podršku da nastavi vredno da radi, jer se snovi samo tako ostavruju. Presrećan zbog Filipove podrške Laki mu je odgovorio i cela priča je  objavljena na našoj IG stranici - Crno bele bebe. Ipak tu nije bio kraj. Odlučili smo da u periodu  Lakijevog rođendana mu priredimo iznenađenje, da bude naš gost i upozna svog idola, rekla je Krstićeva. 

 Osvanulo je sunčano subotnje jutro 15. maj 2021.  Dan koji će Lazar pamtiti ceo život. Zajedno sa svojim roditeljima  krenuo je put Humske 1 misleći da ide u posetu stadionu i u obilazak trofejne sale.

- Nije slutio kakva iznenađenja smo mu spremili. Ispred stadiona dočekala ga je naša koleginica  Maja. Bio je jako srećan. Ali, kada je čuo da ga Filip Stevanović njegov fudbalski idol čeka na terenu da se upozna sa njim, njegove oči su se napunile suzama od sreće. Bilo mu je jako teško da savlada emocije.  Sabrao se malo i krenuo  na glavni teren ka ostvarenju svog sna. 

Pre upoznavanja je dobio na poklon dres FK Partizan. Izabrao je  dres sa brojem  80 sa svojim prezimenom na njemu jer će on biti Filipov naslednik. Svi smo ostali zatečeni...

- Mali zna šta hoće. Upoznavanje sa Filipom je bilo jako dirljivo. Zagrljaji i reči podrške su bili samo delić onoga što će Laki zauvek pamtiti. Filip ga je pozvao da sedne u krilo i razgovarao sa njim kao da se znaju ceo život. Potpisao mu se na dres i poželeo da ga nasledi i obećao da će uvek biti tu za njega. Te dečije emocije je nemoguće pretočiti na list papira. Tada mu je Filip predložio da izvedu akciju na terenu o kojoj je Laki budan sanjao. Prisutni fudbaleri  Bojan Ostojić, Miloš Jojić, Jović i drugi su ih podržali u tome. Krenula je akcija i svi su pošli ka golu, a Lakiju su od uzbuđenja podrhtavala kolena. Nije verovao šta se dešava. Java ili san. Filip mu je dodao loptu... On je jako šutirao i postigao gol! Bio je to odličan šut. Fudbaleri su mu aplaudirali, a njegovoj sreći nije bilo kraja. Jedan dečački san je ostvaren! 

 

Presrećan je krenuo dalje. Na red je došla i trofejna sala, upoznao se sa bogatom istorijom voljenog kluba. Očarano je posmatrao sve te pehare i slike i pored svake poželeo da ga fotografišemo u nadi da će i on jednoga dana biti deo iste. Lazar je imao  čast da upozna našeg predsednika kluba Milorada Vučelića, direktora Miloša Vazuru, počasnog predsednika Ivana Ćurkovića, Ivicu Kralja, Sašu Aleksa i mnoge druge. Bio je presrećan kada su mu rekli da je ovo sada njegov dom i da je uvek dobro došao.

 

- Usledila je utakmica Partizan - Voždovac koju smo svi zajedno odgledali i vatreno navijali za crno bele. Pre utakmice Laki je prognozirao da će rezultat biti 3:0 za Partizan. Tako je i bilo. Najponosniji je bio kada je nakon Filipove asistencije postignut gol. Bila je to sreća koju nije ni sanjao da će tog dana doživeti. Kada  je saznao da imamo još jedno iznenađenje za njega osmeh na njegovom zapanjenom licu je bio neverovatan. Shvatio da će imati trening sa našim  Crno belim bebama. Dobio je opremu i ubrzo bio spreman za trening. Istrčao je na čuvenu "Blatušu" i upoznao je nove drugare i trenere. Zajedno sa njima potpuno posvećeno je odradio trening, a sve vreme oči su mu sijale od uzbuđenja. 

FOTO: Privatna arhiva

 Posle sedam sati provedenih na stadionu FK Partizan došlo je vreme za opraštanje. Pun emocija koje su ga obuzimale tokom čitavog dana,  na rastanku je rekao: ”Majo, hvala za sve! Partizan i Vi ste mi ispunili san. Zbog ovoga danas ja sam uveren da ću uspeti i postati uspešan fudbaler i svetski poznati pisac. Čim stignem u svoj rodni grad nastaviću vredno da treniram, učim i pišem. Jer kao što mi je Filip rekao samo tako moj san može postati stavrnost.”

Priču Lazara Novakovića pročitajte ovde: 


FOTO: Privatna arhiva

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega