ŠAMPIOM ŠPANIJE JE MADRIDSKI KLUB: Ostaje nepoznanica - Atletiko ili Real

G. K.

15. 05. 2021. u 22:16

DVA kola pre kraja španskog prvenstva u šampionskoj trci je ostala jednačina sa dve nepoznate nakon što je remijem sa Levanteom (3:3), Barselona ispala iz borbe za pehar, pa će gotovo izvesno za novog prvaka biti krunisan jedan od dva tima iz Madrida - Real ili Atletiko.

ШАМПИОМ ШПАНИЈЕ ЈЕ МАДРИДСКИ КЛУБ: Остаје непознаница - Атлетико или Реал

Foto: EPA-EFE/JuanJo Martin

U boljoj poziciji se nalaze "jorgandžije", koje imaju dva boda više od "kraljevskog kluba" i slobodu da budu kovači svoje sudbine jer do kraja prvenstva treba da ostvare dve pobede, prvo danas nad Osasunom (18.30), a onda i naredne nedelje na gostovanju Valjadolidu kako bi došli do 11. titule, a prve od sezone 2013/2014.

Što se tiče izabranika Zinedina Zidana, oni pored toga što imaju dosta teži raspored, moraju pored trijumfa u svojim susretima da vrebaju potencijalni kiks gradskog rivala. "Blankosi" ne igraju ubedljivo, a pritom imaju i velike probleme sa povredama koje ih prate od početka sezone. U poslednje dve runde će morati da savladaju dva tima sa kojima su i te kako imali problema da izađu na kraj i u mnogo boljim sezonama od ove. Štaviše, upravo ih je Bilbao početkom januara pobedio u Superkupu (2:1).

Kada govorimo o Barseloni, bilo bi pošteno reći da je ona sama sebe "ubila", prvo porazom od Granade pre tri sedmice, kada je mogla da izbije na čelo tabele, a onda i već pomenutim prošlonedeljnim remijem sa Levanteom. Katalonci do kraja imaju na papiru lak raspored (Selta i Eibar), ali papir vrlo često može da prevari pošto se ekipa iz Viga nalazi u možda i najboljoj formi u ligi zabeleživši četiri pobede u nizu, dok je Eibar u grčevitoj borbi za opstanak što ga stavlja u poziciju izuzetno nezgodnog protivnika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a