STANKOVIĆ: Za fudbalere je najveća motivacija što nose dres Crvene zvezde

Novosti online

13. 05. 2021. u 18:45

JOŠ dva kola ostala su do kraja Superlige Srbije. Crvena zvezda sutra gostuje poslednjeplasiranoj Bačkoj, a očekivanja od tog duela izneo je trener crveno-belih Dejan Stanković.

СТАНКОВИЋ: За фудбалере је највећа мотивација што носе дрес Црвене звезде

FOTO: M. Vukadinović

Neizbežno je bilo i pitanje vezano za smrt Milana Kosanovića, nekadašnjeg pomoćnika Vladana Milojevića, i čoveka koji je obavljao funkciju sportskog direktora Vojvodine.

- Izgubili smo velikog ljubitelja fudbala, profesionalca. Svima će nam faliti, pogotovo Crvenoj zvezdi, jer je sa Vladanom Milojevićem doneo mnogo radosti našem klubu i navijačima - rekao je Stanković, izjavljivajući saučešće porodici Kosanović.

Potom se dotakao igračkog kadra pred duel u Bačkoj Palanci.

- Svi su na raspolaganju. Radimo predano, što zbog završetka sezone, što zbog plana i programa, jer hoćemo da na odmor odemo sa zdravom snagom i da kada se igrači vrate, ipak ostane još "benzina" u nogama. Ne želim da budemo prazni na startu sledeće sezone.

Katai bi ukoliko nastupi protiv Bačke mogao da zabeleži 100. nastup u Crvenoj zvezdi, čime bi postao osmi igrač u ovoj ekipi koji uspeo to da uradi.

- Svi znaju ko je Aleksandar Katai i suludo je trošiti reči o njemu. Svestan je koliko je važno i odgovorno biti lider Crvene zvezde. Značajno za njega je da se vrati u tim, jer je preskočio deo takmičarske sezone iz opravdanih razloga, tako da mi je drago što se vratio u trenažni proces i takmičarski ritam. Videćemo kako će se osećati sutra, tako da svaki minut, ukoliko bude igrao, značiće mu.

Crveno-beli su odavno osvojili titulu, pa sigurno nije lako održati motivaciju igračima.

- Za fudbalere je najveća motivacija što nose dres Crvene zvezde. Što se rekorda tiče, sve što uspemo da "donesemo kući" rado ćemo prihvatiti.

Zvezda sa eventualne poslednje dve pobede može da obori rekord po broju bodova u jednoj sezoni.

- Želimo da budemo pravi, da igramo dobar fudbal i nastojimo da koncentracija uvek bude prisutna. Sve ono dodatno dobro će doći - zaključio je Stanković.

Utakmica na stadionu "Slavko Maletin Vava" igra se sutra od 18.05.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?