SIMBOLIČNE KAZNE ZA POKAJNIKE, DRAKONSKE ZA KOLOVOĐE: Bliži se epilog rata Evropske fudbalske unije i takozvane Super lige

Novosti online

07. 05. 2021. u 20:36

ISTEKAO je rok koji je UEFA dala klubovima osnivačima mrtvorođenčeta zvanog Evropska Super liga. Devet od 12 klubova pokajalo se i pristalo na, za njih simbolične kazne, ali tri kolovođe - Real Madrid, Juventus i Barselona odbili su da se povinuju autoritetu Evropske kuće fudbala zbog čega ih očekuju drakonske kazne!

СИМБОЛИЧНЕ КАЗНЕ ЗА ПОКАЈНИКЕ, ДРАКОНСКЕ ЗА КОЛОВОЂЕ: Ближи се епилог рата Европске фудбалске уније и такозване Супер лиге

Foto: EPA-EFE/JEAN-CHRISTOPHE BOTT

UEFA je donela odluku da se devet klubova za kaznu odreknu pet odsto UEFA nagradnog fonda za sledeću sezonu u kojoj budu igrali u međunarodnim takmičenjima.

Pored toga, moraće zajedinčki da uplate 15.000.000 evra kao “gest dobre volje” za omladinski fudbal i nižerazredne klubove.

Kako im ne bi palo na pamet da u budućnosti pokušavaju da osnuju neke nove Superlige, UEFA je smislia da ih drakonski kazni sa 100.000.000 evra, kao i sa 50.000.000 evra ukoliko prekrše pomenuti dogovor sa UEFA.

Kazna za tri preostala kluba verovatno će biti eliminacija iz Lige šampiona u naredne dve sezone, ali iz UEFA još nije stigla potvrda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina