TADIĆ POVEO SLAVLJENIČKO KOLO: Fudbalski reprezentativci Srbije imali blistav vikend

N. I.

04. 05. 2021. u 21:16

KAPITEN fudbalske reprezentacije Srbije Dušan Tadić poveo je na vrlo simboličan način slavljeničko kolo prošlog vikenda.

ТАДИЋ ПОВЕО СЛАВЉЕНИЧКО КОЛО: Фудбалски репрезентативци Србије имали блистав викенд

Foto: EPA

Naš as je podigao šampionski pehar kao kapiten Ajaksa i tako, praktično, proslavio duplu krunu sa najslavnijim timom Holandije. Ovo je bila velika satisfakcija za sve ljude na "Johan Krojf areni" u Amsterdamu, ali i oko nje.

Naime, Ajaks je i prošle godine matematički postao prvak svoje države, ali je zbog pandemije virusa korona, holandska vlada odlučila da prekine prvenstvo i ne proglasi šampiona, što je bio jedan od retkih, ali više nego plemenit i sportski primer poštovanja vanrednog stanja na planeti i broja obolelih i preminulih na svim kontinentima.

Nije samo Dušan Tadić imao razloga za slavlje proteklih dana. Njemu uz rame bilo je još nekoliko "orlova". Pre svih Filip Mladenović, koji je u Poljskoj sa svojom Legijom iz Varšave, takođe, odbranio titulu šampiona, a Mladenović je, prema svim procenama, odigrao najbolju sezonu u svojoj karijeri.

Ipak, napadač Fiorentine Dušan Vlahović je obeležio poslednje kolo italijanske Serije A, pošto je sa dva pogotka ušao u istoriju ovog takmičenja kao najmlađi strelac sa 19 pogodaka, do sada.

Stefan Mitrović, junak remija Srbije protiv Portugalije i kapiten francuskog Strazbura, bio je strelac vodećeg gola za svoj tim na gostovanju Olimpiku u Marselju (1:1). Mitrović je, tako, obezbedio značajan bod svom timu u borbi za opstanak.

Ajntraht iz Frankfurta se grčevito bori za poziciju koja vodi u Ligu šamoiona sledeće sezone. Trenutno je četvrti na tabeli sa 56 bodova, Dortmund je odmah iza sa 55, a u najavi je lepo priznanje za ofanzivca nemačkog tima i naše selekcije Filipa Kostića. On je veoma blizu izbora za najboljih 11 u celoj sezoni nemačke Buneslige, i to je potvrda njegovih sjajnih igara. n

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOJER REKORDER: Golman Bajerna ušao u istoriju Lige šampiona