KLUB IZ SRPSKOG SELA BORI SE ZA ULAZAK U HRVATSKU ELITU: Pobede slave uz trubače i Đurđevdan, fudbaleri im išli u partizane (VIDEO)

Novosti online

28. 04. 2021. u 15:34

BIJELO Brdo je selo u Hrvatskoj u kome po popisu iz 2011. godine živi samo 1.961 stanovnik, od čega oko 80% srpske nacionalnosti, ali je njihov fudbalski klub nadomak senzacionalnog plasmana u prvi rang hrvatskog fudbala.

КЛУБ ИЗ СРПСКОГ СЕЛА БОРИ СЕ ЗА УЛАЗАК У ХРВАТСКУ ЕЛИТУ: Победе славе уз трубаче и Ђурђевдан, фудбалери им ишли у партизане (ВИДЕО)

FOTO: Printskrin

Klub se zove BSK (Bjelobrdski sportski klub) i u neviđenom je usponu prethodnih nekoliko godina, pa tako mogu da se nadaju i prvoligaškom fudbalu naredne sezone.

Neće biti lako, BSK je trenutno drugoplasiran na tabeli druge lige sa bodom zaostatka u odnosu na Hrvatski Dragovoljac (koji ima dva meča manje), a samo šampion ulazi u 1. HNL koja broji svega deset klubova čime je uslovljen veći kvalitet timova.

Pitanje je i da li bi klub iz sela u kome ima svega 700 kuća uspeo da prođe proces licenciranja, ali niko ne može da im oduzme pravo da se nadaju.

BSK je inače klub sa dugom tradicijom pošto je osnovan davne 1935. godine, sedam godina pošto je Jovan Nikšić - Dido doneo prvu loptu u selo, a sve do Drugog svetskog rata igrali su prijateljske utakmice u okolnim mestima.

U istorijatu kluba piše i da su 1943. godine kompletno svi iz tima otišli u partizane - gde je većina njih izgubila život.

Prethodni period obeležila je izgradnja stadiona koji ima kapacitet od oko 2.000 mesta, a sudeći po sajtu i društvenim mrežama - idu u korak sa tehnologijom.

U redovima BSK ponikli su igrači poput Borbe Barišića i Jakova Filipovića, koji su zaigrali i za reprezentaciju Hrvatske, a trenutno su najbolji igrači tima vezista Matija Mićić i golgeter Marko Dabro, strelac čak 19 golova ove sezone.

Trener je Tomislav Štrajnbrukner, koji klub vodi još od 2019. godine, a a u timu pored Hrvata i Srba sa hrvatskim pasošem igraju i dva Afrikanca - Mori Gbane (Obala Slonovače) i Nansel Selbol (Nigerija).

(Mondo) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)