MURINJO OPET PREMIRAN ZA RAZLAZ: Portugalac od otkaza zaradio skoro 100 miliona!

M. B.

19. 04. 2021. u 21:08

GOTOVO je, Žoze Murinjo od juče u jutarnjim časovima više nije trener Totenhema, odlukom uprave "petlova".

МУРИЊО ОПЕТ ПРЕМИРАН ЗА РАЗЛАЗ: Португaлац од отказа зарадио скоро 100 милиона!

foto: EPA

Misija koja je trajala godinu i po dana neslavno je završena samo šest dana pre finala Liga kupa protiv Mančester sitija i prilike da Portugalac londonskom klubu donese trofej.

Imajući u vidu dešavanja u poslednje vreme i samo dva osvojena boda iz tri prvenstvene utakmice, ovakva odluka čelnika Totenhema definitivno ne može da se podvede u kategoriju šokantnih i krajnje neočekivanih. Ono što će kao i u većini klubova u kojima je radio za Murinja predstavljati utehu jeste bogata otpremnina, s obzirom na to da mu je ugovor sa Totenhemom isticao tek 2023. Prve najave govore da će njegov bankovni račun posle najnovijeg otkaza biti puniji za 23 miliona evra.

Na taj način "petlovi" će znatno "podebljati" njegovu zaradu od otkaza, pošto je prethodno u Čelsiju (u dva navrata), u Realu i Mančester junajtedu samo na ime rastanka od ovih klubova inkasirao ukupno 73,5 miliona evra. Interesantno je da samo Inter i Porto od nekadašnjih klubova "Posebnog" nisu morali da prazne kasu prilikom završetka saradnje.

- Žoze je istinski profesionalac i moram da priznam da sam uživao u saradnji sa njim. Žao mi je što nismo uspeli da ostvarimo sve što smo planirali, zbog čega je razlaz bio neminovnost, ali je sigurno da će on uvek biti dobrodošao u Totenhemu. Bio je uz klub u najtežim vremenima, a to se ne zaboravlja - istakao je vlasnik Totenhema Danijel Levi.

Prema pisanju ostrvskih medija prvi favorit za Murinjovog naslednika je trener Lajpciga Julijan Nagelsman, a šanse se daju i Brendanu Rodžersu. Finalni meč Liga kupa protiv Mančester sitija vodiće dosadašnji Murinjov pomoćnik Rajan Mejson, uz pomoć drugog asistenta Krisa Pauela.

RASTANAK ZBOG SUPERLIGE?

JEDNA od teorija koja govori o razlozima rastanka Totenhema i Murinja je vezana za osnivanje Superlige Evrope.

- Totenhem je dao otkaz Murinju posle eksplozivnog jutra jer je on odbio da vodi trening ekipe posle ulaska kluba u Superligu Evrope - tvrdi novinar Trevor Azul.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)