MESI KORAK DO ISTORIJE Osvajanjem Kupa Španije Argentinac stigao do 36. pehara u karijeri

M. B.

18. 04. 2021. u 21:50

MESI korak do istorije, Mesi na pragu nezabeleženog ostvarenja... Ova i slične rečenice postale su praktično svakodnevica sjajnog argentinskog asa, a od subote uveče on je po još jednom parametru fudbalske igre na pragu uspeha koji će teško uskoro biti dostignut.

МЕСИ КОРАК ДО ИСТОРИЈЕ Освајањем Купа Шпаније Аргентинац стигао до 36. пехара у каријери

Foto AP

Ubedljivi trijumf Barselone u finalu Kupa kralja (4:0) omogućio je Lionelu da 36. put u karijeri podigne pehar namenjen najboljem bilo da je reč o klupskim ili reprezentativnim akcijama. Na taj način Argentinac se primakao samo na korak od i dalje neprikosnovenih Danija Alveša i Andresa Inijeste, a iza sebe ostavio Žerara Pikea sa 35. Interesantno je da šesto mesto na ovoj listi zauzima pomalo zaboravljeni Maksvel sa 33 trofeja.

Pored toga Mesi je u subotnjoj noći u kojoj je Barselona za samo 12 minuta, od 60. do 72. torpedovala četiri puta Baskijce postigao dva gola i tako postao samostalni rekorder po činjenici da je čak u sedam finala uspeo da pogodi mrežu protivnika.

Ono što navijače Barselone, a svakako i ostatak fudbalske planete, najviše zanima je gde će Mesi napasti apsolutni rekord po broju osvojenih trofeja. Do izjednačenja bi vrlo lako mogao da stigne ukoliko Barselona vrati šampionski pehar u svoje vitrine na kraju ove sezone, a za "osamostaljivanje" na vrhu je potreban pehar u sezoni 2021/2022.

Prema poslednjim informacijama iz Barselone novi, stari predsednik kluba Đoan Laporta je pripremio ugovor za Mesija koji bi uskoro trebalo da se nađe na njegovom stolu. Izvesno je da će ponuda finansijski biti manje izdašna u odnosu na dosadašnja primanja Argentinca, a po planu novčani iznosi u ugovoru bi rasli sa stabilizacijom kluba koji je već neko vreme u ogromnim finansijskim problemima. "Mundo Deportivo" navodi da Mesi još nije bio u prilici da vidi detalje ugovora tako da će izvesno sve ostati potpuno otvoreno do završetka ove sezone.

TOP 10

1. Dani Alveš 37

2. Anderes Inijesta 37
3. Lionel Mesi 36
4. Žerar Pike 35
5. Rajan Gigs 33
6. Maksvel 33
7. Keni Dalgliš 32
8. Serhio Buskets 32
9. Vitor Baija 31
10. Ćavi Ernandez30

- Niko ne zna šta će se desiti. Mesi je taj koji mora da odredi svoju budućnost. Kao što je predsednik Laporta kazao, moramo da učinimo sve da mu omogućimo da ostane još dosta godina. Ponovo je pokazao da je najbolji na svetu, način na koji vodi ekipu je fenomenalan - istakao je trener Barselone Ronald Kuman posle osvojenog finala.

TITULA POSLE DVE GODINE

TRIJUMFOM u Kupu kralja je prekinula dvogodišnji post kada su u pitanju trofeji. Za klub te veličine deluje neverovatno da od proleća 2019. kada je osvojena Primera Barselona nije uspela nijednom da otvori vrata trofejne sale kluba. Sada je to učinila u prepoznatljivom stilu - autoritativno i efikasno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (0)

ODRŽIVI TURIZAM: Put ka harmoniji između čoveka i prirode