ODUŠEVIO IDOLE: Borjan mu uzor, Pavkovu klicao sa Severa (FOTO)

Z. ĆOROVIĆ

18. 04. 2021. u 20:49

DOŠAO je na "Marakanu" kao rezerva, ušao u 20. minutu, odbranio Zvezdi dva penala i fascinirao svoje fudbalske heroje. Mladi golman Radnika Stefan Ranđelović (22) je uprkos tesnom porazu svog tima, za nešto više od sat vremena doživeo nešto što je priželjkivao u dečačkim maštarijama.

ОДУШЕВИО ИДОЛЕ: Борјан му узор, Павкову клицао са Севера (ФОТО)

FOTO: M. Vukadinović

Pre ovog nezaboravnog golmanskog iskustva, "skinutih" jedanaesteraca Falku, pa Ivaniću, na Zvezdin stadion dolazio je kao navijač da bodri igrače pred koje je stao na crtu.

- Odmalena sam dolazio kao navijač na "sever", a poslednja utakmica na kojoj sam bio je protiv Liverpula u Ligi šampiona - kaže Ranđelović u razgovoru za "Novosti".

- Tada sam se radovao velikoj pobedi i golovima koje je dao Milan Pavkov, a sada sam ponosan što mene nije savladao. Moj dečački san je da jednog dana branim u Zvezdi, ali to mi je i bio motiv da se pokažem.

Šansu je dobio iznenada, kada se u 20. minutu povredio prvi golman Radnika Kostić.

- Bilo je neke pozitivne treme, ušao sam nezagrejan, kao drugi golman, protiv prejake Zvezde sa izuzetnim individualcima. Ne znaš prosto od koga ti preti veća opasnost. Meni je sve bilo fascinantno, od toga što sam na terenu voljenog stadiona do toga što je na drugoj strani moj idol. Milan Borjan mi je jedan od uzora, perfektno brani, često je vadio Zvezdu iz loših situacija.

Od idola je dobio i prelepu uspomenu posle utakmice.

FOTO: M. Vukadinović

- Borjan mi je iskreno čestitao i poklonio svoj dres sa posvetom. Bilo mi je drago i kada mi je Ivanić rekao "Bravo mali, bio si odličan", kada me je pohvalio Gobeljić. Odbranio sam dva penala, doživeo prelepo veče koje ću pamtiti do kraja života.

Stefan je rođen u Surdulici, od oca Dragana je naučio prve golmanske cake, a da opasno "skida" penale znalo se i ranije.

- Pre dve godine sam na prijateljskoj utakmici u Hanu takođe odbranio protiv Napretka dva penala. U mlađim kategorijama sam bio isto dobar... Tek sam na početku karijere, moram još mnogo da napredujem i ova utakmice protiv Zvezde je ogroman motiv da nastavim sa radom i usavršavanjem - ističe Ranđelović, koji je u ovoj sezoni za Radnik branio na dve prvenstvene i jednoj kup utakmici.

HRABRO I U KUPU

RADNIK je pružio jak otpor Zvezdi, sa istom namerom će istrčati na "Marakanu" u sredu, u polufinalu kupa.

- Bili smo hrabri, poveli smo, dobro se držali i malo je falilo da napravimo veliki podvig. Već u sredu nas čeka nova utakmica sa crveno-belima. Verujem u momke, nadam se da ćemo opet namučiti Zvezdu iako je opet veliki favorit - kaže Ranđelović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna