GARI LINEKER: Male reprezentacije da igraju kvalifikacije za kvalifikacije, ovo postaje besmisleno

Novosti online

26. 03. 2021. u 16:21

LEGENDARNI engleski fudbaler, najbolji strelac Mundijala u Meksiku 1986. godine, Gari Lineker, ogorčen je formatom kvlaifikacija i daje zanimljiv predlog kako da se promeni.

ГАРИ ЛИНЕКЕР: Мале репрезентације да играју квалификације за квалификације, ово постаје бесмислено

Tanjug

Nekadašnji napadač Lestera, Totenhema i Barselone smatra da najlošije reprezentacije ne bi trebalo da steknu automatsko mesto u kvalifikacijama za veliak talmičenja i predlaže uvođenje "kvalifikacija za kvalifikacije"?

Sadašnji komentator Bi-Bi-sija komentarisao je na tviteru utakmicu Engleska - San Marino u kojoj je Gordi Albion za samo 17 minuta sredinom prvog poluvremena postigao tri gola, što je uzeo kao primer da su male reprezentacije samo topovsko meso i velikima služe za iživljavanje ili u najboljem slučaju za popravljanje gol-razlike.

- Ovo je toliko lako Engleskoj da već postaje besmisleno. Jasno je da najlošije rangirane reprezentacije treba da igraju kvalifikacije za kvalifikacije, kako bi samo neka od njih izborila pravo nastupa u glavnim kvalifikacijama. Zato što su grupe, a samim tim i kvalifikacije s ovako lošim reprezentacijama postale besmislene - smatra Lineker, u čije vreme ekipe poput Andore, San Marina ili Grenlanda nisu bile članice UEFA pa samim tim Engleska nije igrala s njima, ali to Gariju nije smetalo da u dresu sa tri lava postigne 48 golova na 80 utakmica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)