'AJMO, 'AJDE! POČINJU BORBE ZA KATAR: Piksijeva Srbija dočekuje Republiku Irsku (VIDEO)

Novosti online

24. 03. 2021. u 10:02

FUDBALSKA reprezentacija Srbije, predvođena novim selektorom Draganom Stojkovićem Piksijem, večeras dočekuje Republiku Irsku na startu kvalifikacija za Mundijal u Kataru 2022. godine.

АЈМО, АЈДЕ! ПОЧИЊУ БОРБЕ ЗА КАТАР: Пиксијева Србија дочекује Републику Ирску (ВИДЕО)

FOTO: EPA

Nakon neuspeha protiv Škotske u baražu za plasman na EURO 2020, smene selektora Ljubiše Tumbakovića, a potom i ostavke predsednika Saveza Slaviše Kokeze, počinje nova era srpskog fudbala, svi se nadaju rezultatski uspešnija.

- Iskren da budem, ne obraćam pažnju na Irsku i na njihov sastav. Fokusiran sam na svoj tim i na moje igrače. Znam dovoljno koliko jedan trener treba da zna, što je dovoljno da prenesem u taktičkom smislu mojim igračima, ono što će nas čekati. Veoma respektujem ekipu Irske - rekao Stojković na video konferenciji, dan uoči utakmice.

Prema njegovim rečima, odlazak na Mundijal u Kataru je prioritet i obaveza, koju igrači moraju da shvate.

- Mnogo je lepo igrati na Svetskom prvenstvu, nije samo individualna satisfakcija. Ispišete istoriju i uradite nešto lepo za svoj narod. Optimista sam po prirodi i ne predajem se sve dok ima šanse da se nešto preokrene u našu korist. To i od igrača očekujem, da igraju kao u svojim klubovima. Ne tražim da lete po terenu već da igraju dinamičan i atraktivan fudbal. Ubeđen sam da će to ostvariti i taj optimizam želim da prenesem i na njih, moramo da budemo spremni na velika dela - rekao je Stojković.

Srbija od 20.45 sati na stadionu "Rajko Mitić" dočekuje Republiku Irsku, u subotu protivnik na istom mestu biće Portugalija, dok će 30. marta Srbija gostovati Azerbejdžanu u Bakuu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (1)

SVETSKI DAN KLIMATSKIH PROMENA: Zaštitimo našu planetu od globalnog zagrevanja