ĐURĐEVIĆ O ODLUCI DA OBUČE DRES CRNE GORE: Niko me iz Srbije nije zvao pet godina...

Novosti online

07. 03. 2021. u 14:21

MNOGO različitih reakcija izazvala je odluka Uroša Đurđevića, nekadašnjeg napadača Partizana, a sada igrača Hihona i najboljeg strelca španske Segunde da zaigra za reprezentaciju Crne Gore.

ЂУРЂЕВИЋ О ОДЛУЦИ ДА ОБУЧЕ ДРЕС ЦРНЕ ГОРЕ: Нико ме из Србије није звао пет година...

Foto: N.Paraušić

Izbor je ozvaničen spiskom selektora crnogorskog tima Miodraga Radulovića.

Na konferenciji za medije u Podgorici, Đurđević je obrazložio odluku.

– Želim da igram, imam 27 godina, želim da se dokažem u nacionalnom timu. Kada smo stupili u kontakt, početkom godine, nisam imao dilemu. Što se tiče Srbije, imao sam jedan poziv, pre skoro pet godina, bio sam na klupi protiv Gruzije… Posle toga nisam imao komunikaciju – rekao je Đurđević.

U dresu Sportinga iz Hihona igra sjajno. Postigao je 17 ligaških golova.

– Igram dobro, klub igra dobro, verujem da ću to da prenesem i u reprezentaciji.

Nekada je u Partizanu sarađivao sa Brazilcem Leonardom. U državnom timu Crne Gore očekuje ga igranje u tandemu sa Stevanom Jovetićem.

– Stevan je mnogo bolji igrač od Leonarda, iako je Leonardo zaista majstor. Naravno da očekujem da ćemo da budemo dobar tandem, lepo je igrati sa takvim asom.

Đurđević je podsetio da je bio kandidat za člana mlađih selekcija Crne Gore.

– Bili smo u kampu u Plavu, mnogo igrača je bilo sa mnom tada, a koji su sada u reprezentaciji. Poznajem mnogo momaka, proces adaptacije bi trebalo da bude lak – rekao je novi napadač reprezentacije Crne Gore.

Uroš Đurđević je rođen 2. marta 1994. u Beogradu. Igrao je za selekciju Srbije do 19 godina i za mladu reprezentaciju Srbije za koju je na 26 utakmica dao 13 golova. Tadašnji selektor Slavoljub Muslin pozvao ga je za utakmicu kvalifikacija za SP na gostovanju Gruziji, odigranu 24. marta 2017, ali mu nije ukazao šansu.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave