KOLAROV OTPISAN, TRAKA TADIĆU: Piksi ispunio obećanje i napravio rez u reprezentaciji pred kvalifikacije za SP

N. Iljukić

05. 03. 2021. u 20:52

NOVI selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković je najavio iznenađenja i - bilo je iznenađenja.

КОЛАРОВ ОТПИСАН, ТРАКА ТАДИЋУ: Пикси испунио обећање и направио рез у репрезентацији пред квалификације за СП

Foto: M.Vukadinović

Piksi je danas objavio svoj prvi spisak u najavi početka kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine i više je nego jasno koga je obrisao gumicom i ko bi mogli da mu budu aduti iz rukava.

Kao što se moglo očekivati, među kandidatima za mečeve sa Republikom Irskom i Portugalijom u Beogradu, 24. i 27. marta i sa Azerbejdžanom u Bakuu 30. marta nema doskorašnjeg kapitena Aleksandra Kolarova (Inter), Luke Miluvojevića (Kristal palas), Adema Ljajića (Bešiktaš) i Nikole Maksimovića (Napoli).

Kolarov je, očigledno, sebi vrata zatvorio onog trenutka, kada je par sati pred finale baraža za odlazak na EP sa Škotskom obavestio ljude u FSS da nema dozvolu Intera da igra. Novi lider biće desetka Ajaksa Dušan Tadić, kome će pripasti čas da nosi kapitensku traku nacionalnog tima.

Debitanti u "A" selekciji su mladi ofanzivac Verone Ivan Ilić, vezista Valensije Uroš Račić i desni bek Crvene zvezde Milan Gajić. Potpuno neočekivano tu je i Marko Petković iz TSC, koji igrana istoj poziciji kao Gajić, i to su jedina dvojica igrača iz domaće Superlige. Iz Partizana, niko nije dobio poziv.

Foto: M.Vukadinović

 

- Posle ozbiljne i temeljne analize koju sam sproveo sa svojim saradnicima, na osnovu kriterijuma koji su za nas važni i relevantni, odlučio sam da za predstojeće tri utakmice u kvalifikacijama za SP Katar 2022. pozovem ovu grupu igrača. Na spisku se nalazi 30 imena, što predstavlja proširenu listu. Hoću da naglasim da se nisam odrekao nijednog igrača, da postoji jedna veća grupa potencijalnih reprezentativaca koje pratimo i svima su vrata otvorena - rekao je selektor Stojković.

Novi trener "orlova" je iskoristio priliku da još jednom komunicira sa javnošću i novinarima preko zvaničnog sajta FSS, pa nije bilo prilike za pitanja o onome šta čeka selekciju krajem marta i dodatna pojašnjenja zbog čega nekog nema ili ima na njegovom spisku.

Dakle, donekle renovirana reprezentacija sa igračkim kadrom i kompletno obnovljena u stručnom štabu kreće na put neizvesnosti. Na njemu krajem marta stoje tri teške prepreke. Dve su nešto mlađim navijačima još u svežem sećanju, dok se nešto stariji sećaju i Azerbejdžana. Pogotovo iz vremena dok je Dragan Stojković bio predsednik FSSCG, a Dejan Savićević selektora i kad je Gurban Gurbanom ostao urezan u mnoga sećanja.

Foto: M.Vukadinović

 

Piksi i ovih 30 izabranika imaju zadatak da se, kako je novi selektor slikovito najavio pre neki dan, svojim znanjem i životom bore za neko novo vreme u kojem će pobede i uspesi na terenu postati simboli njihovog rada. Jer, poslednjih sedam dana o savezu koji ih plaća, priča se u mnogo ružnijem stilu.

MIJAT I NASTASIĆ BILI U PLANU

ZANIMLjIVO je da je Stojković nameravao da osim ovih 30 igrača koji su na njegovom prvom spisku, pozove još dvojicu kandidata.

- Matija Nastasić i Mijat Gaćinović su takođe bili u planu da dođu na pripreme , ali oni su u fazi oporavka od povrede - pojasnio je Stojković.

ĐURĐEVIĆ "NESTAO"

PRVI strelac španske Segunde i napadač Sporting Hihona Uroš Đurđević je bio najavljen kao pojačanje u napadu Srbije. Ovu informaciju je čak objavio i Đurđevićev klub, ali je on iznenada nestao sa Piksijevog spiska kandidata za martovske mečeve "orlova".


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!