PANTELIĆ UMESTO KOKEZE? Ovakav scenario moguć već do kraja meseca

V. N.

02. 03. 2021. u 20:10

PREDSEDNIK Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza je možda pred odlaskom sa Terazija 35.

ПАНТЕЛИЋ УМЕСТО КОКЕЗЕ? Овакав сценарио могућ већ до краја месеца

Foto arhiva VN

Ukoliko istraga o nelegalnim aktivnostima prvog čoveka fudbalske organizacije potraje i pogotovo ako pruži jasne dokaze, može se očekivati da i pre kraja tog procesa, iz moralnih razloga, podnese ostavku na mesto predsednika.

Kako "Novosti" saznaju, ovaj scenario je vrlo verovatan već krajem ovog meseca kada, paradoksalno, počinje jedan dug i važan ciklus za reprezentaciju Srbije u kvalifikacijama za SP 2022.

Statut FSS, konkretno njegov član 50, jasno definiše šta se dešava u slučaju da predsednik nije u mogućnosti da rukovodi organizacijom zbog raznih okolnosti.

- Zamenik predsednika FS Srbije zamenjuje predsednika FS Srbije u njegovom odsustvu u svim poslovima iz nadležnosti predsednika FS Srbije i ima svojstvo zastupnika sa pravom potpisa za FSS - stoji u članu 50, stav 1 Statuta FSS.

To u konkretnom slučaju znači da bi rukovođenje u slučaju ostavke Kokeze preuzeo Marko Pantelić. Nema sumnje da bi u toj varijanti bila ubrzo organizovana i vanredna izborna Skupština, na kojoj bi se birao novi predsednik.

Kada Stojković bude i zvanično promovisan u selektora "orlova", malo je verovatno da će pred novinarima da se pojavi i aktuelni predsednik FSS. On je inače sedeo za istim stolom sa Slavoljubom Muslinom, Mladenom Krstajićem i Ljubišom Tumbakovićem, u danima kada su oni postajali selektori i pozirao je sa njima predajući im duks sa grbom FSS i inicijalima njihovih imena.

Bilo kako bilo, Zakon o sportu Republike Srbije jasno naglašava da bilo kojim poslom rukovođenja u sistemu sporta u našoj zemlji ne može da se bavi pravosnažno osuđena osoba.

Mediji su, inače, proteklih meseci pisali o nekadašnjem kapitenu reprezentacije Nemanji Vidiću, kao nekome ko želi da u srpskom fudbalu konačno odvoji "žito od kukolja" i koji je u dva obraćanja javnosti ukazao na neregularnosti u rukovođenju domaćim savezom i pre svega domaćom ligom. Da li je to značilo i najavu pokušaja da preuzme FSS, ostaje da se vidi.

PIKSI NI NA ROĐENDAN

DRAGAN Stojković sutra slavi 56. rođendan, a promocija u selektora koja je bila planirana kao simboličan poklon, neće se održati ovog dana. Taj deo slavlja je, očigledno, propao, jer poziv još nije upućen novinarima sa Terazija 3, gde je smeštena služba za medije FSS.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

BIĆE 3:0 ZA ZVEZDU: Legenda crveno-belih uverena u ubedljivu pobedu protiv Partizana