BOŠKO ĐUROVSKI: Piksija je vredelo ovako dugo čekati

N. ILjUKIĆ

24. 02. 2021. u 08:19

DRAGAN Stojković Piksi je najbolje rešenje za mesto selektora naše fudbalske reprezentacije. Vredelo je čekati kraj pregovora i ubeđen sam će sa njim na klupi da nam bude bolje! Ovo, za "Novosti", tvrdi nekadašnji as Crvene zvezde Boško Đurovski (59), koji je do sada tri puta u karijeri sarađivao sa Stojkovićem.

БОШКО ЂУРОВСКИ: Пиксија је вредело овако дуго чекати

FOTO: M. Vukadinović

Prvi put kao saigrač krajem osamdesetih godina, a kasnije i dvaput kao trener.

- Skoro šest godina sam bio u Piksijevom stručnom štabu u japanskoj Nagoji, pre toga i i kada sam bio trener Zvezde, a Stojković predsednik kluba. Ubeđen sam da je on pravi čovek na mestu koje je u poslednje vreme postalo problematično. Verujem da će na mestu selektora da popravi imidž našeg nacionalnog tima - kaže Đurovski.

Ovog puta je Đurovski izostao iz stručnog štaba. Kao što je već poznato, Stojkoviću će u Staroj Pazovi, na terenu stadiona "Rajko Mitić" i na mnogim gostovanjima širom Evrope pomagati Bratislav Živković, Marko Perović, Aleksandar Kocić i japanski stručnjak za fizičku pripremu Kacuhito Kinoši.

Mnogi se pitaju na šta će reprezentacija da liči pod Piksijevom palicom. U kojoj formaciji će biti Srbija i čemu mogu da se nadaju navijači?

- Kada smo zajedno radili u Nagoji, obično smo igrali u formaciji 4-3-3, ili 4-4-2. Piksi je u Kini, sa Gvangdžou RF igrao i u formacijama 3-4-3 ili 3-5-2. Videli ste da je javnost bila oduševljena pobedom u Norveškoj, kada se Tumbaković na terenu pojavio u formaciji 3-4-3 i ofanzivnom taktikom potpuno iznenadio rivala. U svakom slučaju, kod Piksija možemo da očekujemo napadački stil, a voleo bih da nam takva igra donosi pobede i da izborimo plasman na Mundijal - zaključuje Đurovski.

KINOŠI PROVEREN STRUČNjAK

FOTO: M. Vukadinović


NEOBIČNO i novo lice u stručnom štabu reprezentacije Srbije biće japanski stručnjak za kondicionu pripremu Kacuhito Kinoši. Reč je o treneru koji završio Japanski univerzitet za sportsku nauku i ima UEFA pro-licencu. Karijeru je počeo 2003. u Omiji, a sa Piksijem je sarađivao do sada na 419 utakmica.
- Piksi ga zna još iz Nagoje, pomagao mu je i u Gvangdžouu. Radi se o sjajnom stručnjaku. Jezik neće biti prepreka, jer sjajno govori engleski, a zanimljivo je da se vrlo dobro uklopio i u naš mentalitet - otkriva Đurovski.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE VREME DA SE SRUŠI TRADICIJA? Evo kakav je rezultat bio u poslednja dva duela večitih u plej-ofu Superlige