DUŠAN ĐORĐEVIĆ: O uspešnosti priprema sud će dati rezultati u prvenstvu

Beta

01. 02. 2021. u 13:22

TRENER fudbalera Čukaričkog Dušan Đorđević rekao je danas da će o uspešnosti priprema sud će dati rezultati u prvenstvu i dodao da veruje da će, kada je reč o timu, biti na "slatkim mukama".

ДУШАН ЂОРЂЕВИЋ: О успешности припрема суд ће дати резултати у првенству

OSVEŽENjE Dušan Đorđević, trener Čukaričkog/FOTO: N. Paraušić

"Bile su ovo neuobičajeno kratke pripreme. Morali smo još pre polaska u Tursku, na našem stadionu da napravimo bazu, a potom smo u Antaliji kroz treninge i utakmice jurili formu. Ostalo nam je još pet dana do nastavka takmičenja u Super ligi. O uspešnosti priprema sud će dati rezultati u prvenstvu, a ne ono što smo videli u Antaliji", rekao je Đorđević za klupski sajt.

Čukarički je posle dva slobodna dana nastavio sa pripremama za nastavak sezone i premijerni duel drugog dela Super lige protiv Inđije u gostima.

Prvi tim s Banovog brda je na pripremama ostvario polovičan učinak, po dve pobede i poraza.

"Kad su utakmice međunarodnog karaktera, nema slabih rivala. Ideja je bila da protiv Baltike i Dnjepra rasporedimo minutažu i probamo formacijski neke naše zamisli, dok smo znali da nema šale sa Mariborom i Sočijem, i da moramo da na teren izvedemo znatno jači sastav. I to se odrazilo na rezultate", rekao je Đorđević.

Čukarički je obe utakmice dobio golovima Marka Docića iz jedanaesteraca, a trener Đorđević je istakao da se nada da realizacija neće biti problem.

"Imali smo tokom prvenstva više raspoloženih igrača za golove, sada su nam nedostajali Birmančević, koji se u finišu jeseni raspucao, imao je i brojne asistencije, kao i Eze i Endijae, koji su ostvarili transfere. Utakmice su bile takve da protiv jakih rivala obično i nema mnogo prilika, a dobra stvar je što ni oni nama nisu napravili mnogo problema", rekao je on.

Iiz Čukaričkog su otišli Eze i Endijae, a belo-crni dres zadužili su Đorđe Jovanović i Stefan Čolović.

"Odlasci Ezea i Endijaea su nas malo poremetili, imali su svoju ulogu u timu. Birmančević je bio sa reprezentacijom, osetilo se to u našem napadačkom delu tima. Jovanović je sada sa nama, stigao je Čolović i mislim da smo dobili značajna pojačanja. Znaju fudbal, talentovani su i siguran sam da će to izgledati dobro. Obojica su se fenomenalno uklopila u tim", rekao je Đorđević.

Kapiten Čukaričkog Marko Docić je bio na terenu posle četiri meseca pauze.

"Nama je povratak Docića jedno od najvećih pojačanja za prolećni deo sezone", rekao je Đorđević.

"Kao da povrede nije ni bilo. Dociću nije ni bila potrebna pošteda, trenira, radi, igra, veliko je pojačanje za nas. Iz opreza sam ga non-stop pitao da li je dobro, hteo sam da ga odmorim protiv Sočija, ali nije hteo. Želeo je da igra, ima ozbiljan karakter", dodao je on.

Na kraju priprema Čukarički je zadesio veliki peh, pošto je Asmir Kajević tokom duela protiv Sočija polomio ključnu kost.

"Kajević je dobio udarac u nogu, posle toga je nezgodno pao i desila se ta neugodna povreda. Veliki je to peh za nas, a mislim da će pauza biti i duža nego što smo mislili, oko dva i po meseca", rekao je Đorđević.

Uz odsustvo Kajevića, u prvom kolu nastavka šampionata Čukarički će biti lišen i usluga Milana Savića, koji odrađuje suspenziju zbog četiri žuta kartona.

"To nam svakako remeti planove, ne samo za Inđiju, već za celo proleće, posebno zbog činjenice da je Kajević jedan od naših najboljih igrača. Imamo zamenu, ali iskreno Asmirom kvalitet je zaista veliki", rekao je trener kluba s Banovog brda.

Upitan na kraju hoće li biti "slatkim mukama" pred meč sa Inđijom u subotu, Đorđević je odgovorio: "Hoću, naročito posle ovako dobro odrađenih priprema".

"Mnogi su pokazali da na njih može i mora ozbiljno da se računa. Čak su i neki mlađi igrači žestoko 'zapeli'. Nemamo neki ogroman broj igrača, tu menjamo oko 16-17 prvotimaca, ostalo sve popunjavamo sa mlađima", zaključio je Đorđević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!