STANOJEVIĆ GRMI POSLE NAJAVLJENE PROMENE PRAVILA O STRANCIMA: Nismo svi u službi Zvezda Srbije (VIDEO)

Milan BLAŽIĆ

28. 01. 2021. u 22:07

NAJAVA direktora reprezentacije Vladimira Matijaševića da bi ubrzo moglo da bude prihvaćeno pravilo da igrači iz Evropske unije ne budu stranci u Srbiji izazvala je oštru reakciju trenera Partizana Aleksandra Stanojevića.

СТАНОЈЕВИЋ ГРМИ ПОСЛЕ НАЈАВЉЕНЕ ПРОМЕНЕ ПРАВИЛА О СТРАНЦИМА: Нисмо сви у служби Звезда Србије (ВИДЕО)

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Pitanje vezano za tu najavu izazvala je stratega crno-belih da praktično i bez potpitanja priča 20-ak minuta na ovu temu.

- Razočaran sam tom najavom. Nisu to paušalne izjave već reči čoveka iz saveza. To je sramno, ako se desi u ovom prelaznom roku. Vidim da niko od medija nije reagovao. Pa nismo mi svi ovde u službi jednog kluba.

Nastavio je Stanojević u još žešćem tonu.

- Razumem da je Zvezda Srbija i da su mnogo bitni. U trenutku kad su doveli još jednog stranca iz saveza se javljaju da kažu da će odluka biti doneta brzo. Mi smo neravnopravni u ovoj situaciji. Iz Zvezde su to najavljivali pa se pitam da li oni vode savez. Da su doveli igrače iz Afrike možda bi promenili da mogu samo četvorica iz Afrike.

Teza kojom je opravdana ovakva promena takođe pogađa u "živac" trenera Partizana.

- Ako se ovo desi sada, postavljam pitanje zašto ne pre 15 dana. Razumem da je Zvezda Srbija, ali nismo se mi juče pridružili Evropskoj uniji kako se predstavlja. Jako sam razočaran, ima i drugih klubova, ne igra se samo zbog Zvezde i Partizana. Nismo mi svi ovde u službi Zvezde. Da li oni igraju finale Lige Evrope? Jesam li nekad rekao nešto loše protiv njih i rezultata, ali zbog ovoga sam izuzetno razočaran. Recite nam onda ranije pa da i mi organizujemo prelazni rok. Ne znam u kom će to pravcu ići, a ako promene odmah to je sramno. Ajde baš da vidimo, ljudi pa to nije normalno. Jedino ako je to vrlo brzo u junu, onda u redu.

GDE JE ZVEZDA NA TURNEJI "ORLOVA"?

POGODILA je Stanojevića još jedna privilegija koju ima večiti rival.

- Svi klubovi daju igrače, važna im je reprezentacija, a ne ode niko iz Zvezde na tu turneju koja je prva sa devet bodova prednosti. I niko se nije oglasio iz saveza po tom pitanju. Ne bih ni ja da se ovo sada nije desilo. Nismo mi svi ovde samo zbog Zvezde i mi se borimo valjda za nešto. Pa ne igraju oni finale Lige Evrope, digla se cela Srbija na noge. I Partizan je pre tri godine isto igrao proleće pa se nisu menjala pravila usred sezone.

Nije se Stanojević ni tu zaustavio.

- Ovo je tako bahato da je to strašno. I mi se bavimo fudbalom, radimo neki posao i mi imamo navijače. Postoji valjda neki sistem kako sve funkcioniše, neki organi. Jednostavno ne možeš da odlučiš tako nešto kada oni potpišu tri igrača iz Evropske unije. Ajde sada da promenimo pravilo pa da svi krenemo od nule. Ne ide to tako ljudi, moramo svi da budemo ravnopravni.

Na kraju i "ograda" da se ne radi o razmišljanjima bilo koga drugog iz kluba.

- Ovo je moj lični stav, pričam samo o struci, ne pričam u ime kluba. Da li će oni odlučiti u institucijama deset stranaca ili jedan ne ulazim u to, ali ne može na takav način da se radi, da se menjaju pravila tako odjednom. Sada nisam izjednačen sa drugima, usko je vezano za struku i moram da reagujem. Nisam rekao da je bilo problema jesenas sa suđenjem ili bilo čim drugim jer tako mislim i ograđujem se za period od kako sam ja tu - zaključio je Stanojević.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!