OVO JE POČETAK - NAJBOLJE DOLAZI: Jović nastavio golgetersku bajku u Ajntrahtu

SAMO deset minuta po ulasku u igru mu je trebalo da nastavi tamo gde je stao leta 2019. Luka Jović nije časio časa, u petak se zvanično vratio u Ajntraht iz Frankfurta na šestomesečnu pozajmicu i odmah u nedelju otvorio golgeterski konto u timu za koji je u prvom mandatu 38 puta bio strelac.

ОВО ЈЕ ПОЧЕТАК - НАЈБОЉЕ ДОЛАЗИ: Јовић наставио голгетерску бајку у Ајнтрахту

Jović prolazi kroz odbranu Šalkea Foto EPA

Međutim, Luka nema nameru da stane. Želja mu je da se vrati u formu zbog koje je Real Madrid bio spreman da plati 60 miliona i poručuje da će tek da blista u nastavku sezone.

- Neverovatan osećaj! Pobeda, dva gola. Nisam mogao da zamislim bolji povratak. Nadam se da je ovo samo početak i da najbolje tek dolazi. Hvala svima na podršci - poručio je na "Instagramu" Jović posle duela sa Šalkeom (3:1).

Prva dva povratnička gola Šalkeu, bila sa su posebnom posvetom.

- Želim da svoj prvi gol posvetim velikom profesionalcu, neverovatnom vođi, pravom prijatelju, velikom čoveku sa kojim mi je bila čast da podelim teren, našem kapitenu Davidu Abrahamu. Drugi pogodak posvećujem velikom navijaču Ajntrahta, koji je nedavno preminuo i ostavio voljenu suprugu i troje dece. Počivaj u miru - objasnio je srpski špic, čiji tim sutra gostuje Frajburgu.

Da je Luka i pre meča bio ubeđen da će ponovo osetiti čari postizanja golova, potvrdio je njegov saigrač Đibril Sou.

- Pre utakmice sam pitao Luku koliko će golova postići. Odgovorio mi je da će, ako bude igrao 15 minuta, dati jedan gol - otkrio je Sou. - To znači da ćeš spakovati dva gola ako budeš dobio 30 minuta. I to je i učinio. Moraću da mu dam neku nagradu.

Ni španski i nemački mediji nisu mogli da ostanu imuni na partiju Srbina. Jedinu su pisali hvalospeve poput "Bilda" koji ga je častio "dvojkom" (ocene drugačije nego kod nas, jedinica je najveća, petica najniža), dok su se ovi drugi pitali zašto to nije činio u dresu Reala. Krivicu su podelili na "ravne časti", pola je otišlo na Lukine "nestašluke", dok je drugi deo Jovićevog nesnalaženja u "kraljevskom klubu" pripisan treneru Zinedinu Zidanu, koji nije našao za shodno da da našem reprezentativcu pravu šansu. U jednoj kolumni ugledne madridske "Marke", ipak se ističe jedna pozitivna stvar, a to je da Jović i dalje po slovu ugovora važi za igrača Reala i da bi na leto mogao ponovo da pokuša u madridskom velikanu.

HITER: OVDE SE OSEĆA SREĆNO

ADI Hiter, trener Ajntrahta, bio je prezadovoljan učinkom Jovića protiv Šalkea.

- Veoma je važno to što se vratio na mesto gde je imao najbolji učinak i gde se oseća srećno. To što je postigao dva prelepa pogotka, govori samo o nivou njegovog kvaliteta. Takve stvari ne mogu lako da se objasne - rekao je Hiter.

NEMCI PECNULI ŠPANCE

ŠPANSKI tviter-nalog Ajntrahta nije mogao da propusti priliku da "pecne" Real Madrid zbog dva gola Luke Jovića.

- Samo je trebalo da ga pustite da igra. Kakav povratak, Luka - pisalo je u poruci na španskom, jasno aludirajući na minutažu Srbina u Madridu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)