MRKELA O PRELAZNOM ROKU: Sanogo, Tošić, Marin, Boaći...

Novosti online

10. 01. 2021. u 10:59

SPORTSKI direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela rekao je danas da se čeka rasplet oko ostanka Sekua Sanogoa, a da je jedna od želja u zimskom prelaznom roku Duško Tošić.

МРКЕЛА О ПРЕЛАЗНОМ РОКУ: Саного, Тошић, Марин, Боаћи...

FOTO: FK Crvena zvezda

"Čeka se rasplet. Veoma je blizu da se to desi i da Sanogo potpiše ugovor sa Crvenom zvezdom", rekao je Mrkela prvog dana priprema kluba za prolećni deo sezona.

Kada je reč o dolascima, Mrkela je istakao da Zvezda "neće nagomilavati igrače" i da dolazak pojačanja zavisi od odlazaka.

Zvezdu je do sada pojačao Aksel Bakajoko.

"Igrač kakav nam je bio potreban, izvanrednih atletskih osobina i, što je najvažnije, sa velikim prostorom za napredak. Verujem da će se dobro uklopiti u sredinu kakva je Crvena zvezda, da će mu prijati i da će se razvijati kako treba", kazao je Mrkela.

Zvezda čeka Duška Tošića.

"Tošića znam još iz omladinskih dana. Odličan fudbaler i čovek. NJemu su vrata Crvene zvezde uvek otvorena. Imali smo razgovore sa njim. U inostranstvu je, čekamo da se vrati i njegovo izjašnjenje", reči su Mitra Mrkele.

Mrkela je dodao da se Marko Marin neće vratiti u Zvezdu.

"Marin je neko kome su vrata uvek otvorena jer je ostavio odličan utisak. Ali, mislim da njegov dolazak nije realan jer ima čvrst ugovor sa Saudijcima", rekao je Mrkela.

Upitan za eventalni dolazak italijanskog fudbalera Filipa Falka, Mrkela je naveo da "ne govorim o imenima".

Izvesno je da Ričmond Boaći neće ostati u Zvezdi jer mu neće biti ponuđen novi ugovor.

"Hvala mu za sve što je uradio za Crvenu zvezdu. Imao je mnogo zasluga za uspehe koje smo postigli prošlih sezona. Procena obe strane je da je bolje da Boaći nastavi karijeru negde drugde", kazao je Mrkela.

Kada je reč o drugim odlascima, Mrkela je rekao da "ima konkretnih ponuda", ali da ostaje da se vidi da i te ponude zadovoljavaju Crvenu zvezdu.

Mrkela je za klupsku televiziju govorio i o ciljevima, za koje je rekao da su uvek isti, a to je četvrta uzastopna titula i da se ekipa protiv Milana predstavi u najboljem svetlu.

"Igramo protiv favorita, ali trudićemo se da favoritu pomrsimo račune jer smo favoritima tokom istorije to znali da uradimo mnogo puta", rekao je Mrkela.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)