PONOVO UŽIVAM U FUDBALU: Ivan Obradović uveren da će na proleće i on i Partizan pružati bolje partije

Milan Blažić

09. 01. 2021. u 20:04

DOŠAO je na kratkoročnu opciju, sa ugovorom na samo godinu dana, mučio se kao i veći deo tima u prvom delu jeseni, a onda u finišu pokazao da kod njega i te kako još ima materijala za igranje na ozbiljnom nivou.

ПОНОВО УЖИВАМ У ФУДБАЛУ: Иван Обрадовић уверен да ће на пролеће и он и Партизан пружати боље партије

FOTO: Nebojša Paraušić

Iskusni levi bek Partizana Ivan Obradović (32) je u Humsku stigao sa namerom da "oživi" karijeru i napravi dobru odskočnu dasku za povratak na evropsku pozornicu, ali bi dobro odrađene pripreme i bolja izdanja u nastavku sezone mogli da utiču na to da se olovka ponovo naoštri u junu i produži drugi mandat u crno-beloj svlačionici.

- Neka ideja u razgovorima sa upravom pre potpisa je bila da odigram godinu dana i nastavim karijeru u inostranstvu, pričali smo u tom smeru. Posle polusezone mogu da kažem da uživam ovde, sve mi prija, ako se pojavi nešto novo i svima bude dobro, videćemo. Zasad mi je super, ne bih imao ništa protiv da posle mesec, dva sednem sa upravom i pričam o nekom produžetku saradnje - jasan je momak iz generacije 1988, koji u povratničkoj sezoni još traži pravi ritam.

Na utakmici koja je označila kraj prvog dela sezone Ivan Obradović je dobru partiju začinio i loptom u mreži lučanske Mladosti.

- To je sada moja obaveza, moram da ponavljam partiju iz poslednjeg kola. Nevezano za gol, uživao sam na toj utakmici, radio ono što najbolje znam. Sada mi preostaje da se pripremim, uđem bez povrede i pokažem ono što znam, da opravdam poverenje svih koji su verovali u mene.

FOTO: Nebojša Paraušić

Talenti se u Partizanu godinama nižu kao na traci, a iskusni levi bek je prezadovoljan kada vidi golobrade momke koji traže mesto pod suncem, baš kao što je on to činio pre više od decenije.

MREŽA MIRUJE 540 MINUTA

MUČIO se Partizan u defanzivi na početku sezone, primio po tri gola na gostovanjima u Novom Pazaru i Novom Sadu, a ohrabrujuće za Stanojevića i njegove pulene deluje podatak da u poslednjih 540 minuta jeseni nisu vadili loptu iz mreže.

- Ne zna se dokle će biti tako, ali svakako je podatak koji prija. Radimo iz utakmice u utakmicu da zadržimo mrežu netaknutom - istakao je Obradović.

- Sjajno je to što imamo mnogo mlađih igrača iz škole. U prvoj sezoni, bilo nas je sedam, osam, posebno iz generacije 1988. Svi ovi mladi momci su super, željni dokazivanja i imaju moju punu podršku, tu sam za njih šta god bude bilo potrebno da što pre uđu u ritam i pokažu šta mogu.

Defanzivac crno-belih je samo deo pauze iskoristio za odmor, da bi ubrzo počeo sa individualnim radom.

- Odmorio sam se lepo nekih sedam, osam dana. Navikao sam tako u Evropi, bio sam malo kod mojih, trenirao... Uvek može bolje, s obzirom na to da sam se vraćao iz perioda neigranja. Postepeno sam vraćao formu, nije bilo sjajno, a poslednja utakmica je najbolji pokazatelj.

Bodovni zaostatak je za srpske prilike ogroman...

- Može Partizan još bolje, uhvatili smo ritam. Videćemo, matematika još nije gotova. Nedostaje nam kontinuitet, jedino to. Od početka sezone je bilo turbulentno, upisali smo dve pobede, pa poraz, kasnije smo uhvatili niz. Ne igramo dominantno, ne pobeđujemo po 4:0, kao što su navijači navikli. Važno je to što postajemo konkurentniji - zaključio je Obradović.

ZAGLEBJE, RUBIN...

PARTIZAN u petak putuje u turski Belek na završne pripreme i tokom dvonedeljnog boravka u Antaliji očekuje ga pet provera. Zasad su poznata imena tri rivala, i to poljskog Zaglebja, koje je u sezoni 2016/2017. eliminisalo crno-bele na startu evropskih iskušenja, ruskog Rubina iz Kazanja i ukrajinskog prvoligaša Desne.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna