STOJKE NIJE NI DOBIO PIVO A MORAĆE DA GA VRATI? Santos osporio Mesijev rekord!

Novosti online

27. 12. 2020. u 15:37

IAKO je legendarni brazilski fudbaler Pele među prvima čestitao Leu Mesiju na obaranju njegovog rekorda po broju golova za samo jedan klub, Peleov klub Santos objavio je da ne priznaje taj rekord Argentinca.

СТОЈКЕ НИЈЕ НИ ДОБИО ПИВО А МОРАЋЕ ДА ГА ВРАТИ? Сантос оспорио Месијев рекорд!

FOTO: Sportmanija.mk

Prema statistici koju iz Santosa osporavaju, Pele je za njih postigao 643 gola, a Mesi je u dresu Barselone stigao do 644. gola u meču protiv Valjadolida.

Brazilski klub smatra da je Pele postigao 1091 gol za Santos i da mu je "ukradeno" 448 golova postignutih u raznim prijateljskim mečevima.

- Neki analitičari ističu da su mnogi od tih 448 golova postignuti u prijateljskim utakmicama protiv slabih rivala, malih ili regionalnih timova. U svakom slučaju i ti mečevi su se igrali u zvaničnoj opremi, po svim pravilima igre i zvanično su zavedeni. Podsećamo da je i za prijateljske utakmice potrebno da se dobije odobrenje regionalne ili nacionalne federacije. To da li je rival jak ili ne, ne znači ništa za statistiku. Brojke su nedodirljive. Gol protiv Eibara vredi statistički jednako kao onaj protiv Valensije. Prema tome i gol protiv Transvala iz Surinama vredi isto koliko onaj protiv Real Madrida - smatraju u Santosu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili