MARSELO BJELSA ŠOKIRAO ENGLEZE: Četrdeset minuta objašnjavao da je Lids bio bolji od Mančestera u porazu 6:2?!

Novosti online

24. 12. 2020. u 15:46

MENADžER Lidsa Marselo Bjelsa čak 41 minut objašnjavao je kako je njegova ekipa bila bolja od Mančester junajteda u utakmici u kojoj su crveni đavoli naneli katastrofu lidsu 6:2.

МАРСЕЛО БЈЕЛСА ШОКИРАО ЕНГЛЕЗЕ: Четрдесет минута објашњавао да је Лидс био бољи од Манчестера у поразу 6:2?!

EPA/EFE

Bjelsa je tako postao treći engleski menadžer u poslednjih nekoliko dana koji težak poraz svoje ekipe opravdava višom silom, Žozea Murinja i Roja Hodžsona. Ako se Murinju ovako nešto može oprostiti jer je to njegov stil, a Hodžsonu jer su ga stigle godine, Argentinčeva izjava je možda i najčudnija od svih.

Bjelsa je kritikovan zbog svog napadačkog fudbala koji forsira protiv jačih ekipa. Kako bi se odbranio, kontroverzni Argentinac je objavio statističke podatke s utakmice na Old Trafordu, a onda i napao Garija Linekera zbog njegovog tvita tokom utakmice.

- Lids je  ekipa koju je zabavno gledati, ali je još zabavnije igrati protiv njih - napisao je najbolji strelac Mundijala 1986, a danas TV voditelj, koji je ubrzo dočekao Bjelsin odgovor.

- Pitanja usmerena na moje igrače pokušavaju da oslabe naš stil. Ovakva pitanja sugerišu igračima da me pitaju da promenim stil igre. Analizirao sam utakmicu i pravi razlozi zašto smo izgubili nisu uzeti u obzir. To nije ništa novo jer medijske platforme i novinari samo analiziraju rezultate. U normalnim okolnostima, kada imate različitost mišljenja novinari tu različitost ismevaju i ismevaju stil igre moje ekipe.

Bjelsa je pričao 41 minut i ukupno izgovorio 1,855 reči koje su bile prevedene na engleski...

- Mančester je protiv nas odigrao najbolju utakmicu sezone u fizičkom aspektu, a mi smo ih u tom delu nadigrali. Bili smo uspešniji u posedu što ne mora značiti ništa, ali u kontekstu dobija na vrednosti. Nije postojala dominacija Junajteda na ovoj utakmici - objasnio je Bjelsa.

Lids je 14. na tabeli, ali ima najgoru odbranu u Premijer ligi sa čak 30 primljenih golova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)