NOVAC MENJA LJUDE? Nikola Jokić razbija taj stereotip, Meloun govorio o Srbinu i unosnom ugovoru

Novosti online

22. 12. 2020. u 12:53 >> 13:00

НОВАЦ МЕЊА ЉУДЕ? Никола Јокић разбија тај стереотип, Мелоун говорио о Србину и уносном уговору

Foto AP

NIKOLA Jokić ulazi u svoju šestu NBA sezonu i svi imaju velika očekivanja od njega

Ponovo je izabran za najboljeg centra sveta, kao takav mora da "vuče" svoju ekipu i to ja praktično slučaj od kada je Maloun (konačno) odlučio da ga koristi kao startnu "peticu".

Iznenadio je sve, prikazao fenomenalne brojke, pa je potpisao ugovor na čak 146,5 miliona dolara, ali se uprkos velikom novcu nije "pokvario", ostao je isti!

"Uopšte se nije promenio!", rekao je Maloun.

"Svi su mislili da će se promeniti kada potpiše veliki ugovor, znamo kako novac menja ljude. Jokić je isti čovek kao i prvog dana kada sam ga upoznao".

Zanimljivo je da je Jokić tek 34. najplaćeniji igrač u ligi, odnosno, tokom naredne sezone čak 33 košarkaša zaradiće više novca od njega, ali lepo je čuti da takve stvari ne opterećuju Somborca i da - kako često naglašava - želi samo da uživa u košarci.

Maloun naglašava da je Jokić posvećen i na vežbama i na treninzima, ali priznaje da kada ga je prvi put video - nije pomislio da je MVP kandidat.

"Tokom Letnje lige kada je došao nije napravio nijednu stvar zbog koje bih pomislio da je kandidat za MVP-a. Tada je smršao i... Stvarno sam presrećan što sam trener takvom supestaru koji je tako skroman", zaključio je trener Denvera.

Pratite "Novosti sport" na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)