I ŽIVKOVIĆ SE VRAĆA KUĆI? Partizan planira da tokom prelaznog roka angažuje još jednog povratnika

M. Blažić

21. 12. 2020. u 21:30

VRATIO se jesenas Aleksandar Miljković u Partizan, a zimsko rešenje za istu poziciju koju je Aleksandar Stanojević prilikom sumiranja prvog dela sezone označio kao deficitarnu bi mogao da bude još jedan povratnik - Marko Živković (26).

И ЖИВКОВИЋ СЕ ВРАЋА КУЋИ? Партизан планира да током прелазног рока ангажује још једног повратника

Marko Živković Foto N. Paraušić

Sada već iskusni desni bek Voždovca je karijeru započeo upravo u Humskoj, gde je posle šest godina u mlađim kategorijama i godinu dana kaljenja u Teleoptiku debitovao za prvi tim u maju 2013. u pobedi svog tima na gostovanju Smederevu (0:2).

Očekivanja su se već u januaru 2014. pretvorila u obostranu razočaranost pa je Živković tada parafirao ugovor sa Vojvodinom. Usledile su inostrane epizode u Suduvi i Dunajskoj Stredi, povratak u Srbiju 2019. u redove niškog Radničkog, a zatim u Voždovac u junu iste godine.

Živković je ove jeseni nezamenjivi član startne postave "zmajeva", a o značaju dovoljno govori da je na 19 utakmica bio non-stop na terenu, odnosno da nijednom nije zamenjen. Ljudi iz Partizana su u pretposlednjem kolu jeseni bili u prilici da se uvere u njegove mogućnosti u međusobnom duelu i tada je Živković po mnogim ocenama bio jedan od boljih na terenu. Ugovor sa Voždovcem ističe mu u junu 2021, što je dobro za crno-bele.

Partizan je praktično imao samo jedno rešenje na desnom beku, Miljkovića, dok ga je zbog bolesti u poslednje dve utakmice menjao Frenk Banjak. Ono što je prilično izvesno je da u kadru koji će početi pripreme neće biti mesta za Perišu Pešukića, koji ni po povratku sa pozajmice iz Budućnosti nije uspeo da se izbori makar za minimalnu minutažu.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati