OVO JE MARADONA TRAŽIO PRE 15 GODINA: Postavljen spomenik na kome pišu četiri reči

Novosti online

13. 12. 2020. u 09:08

NAJBOLjI fudbaler sveta Dijego Maradona umro je pre tri nedelje nedelje, ali skoro da ne prođe nijedan dan a da se njegovo ime ne pominje u medijima.

ОВО ЈЕ МАРАДОНА ТРАЖИО ПРЕ 15 ГОДИНА: Постављен споменик на коме пишу четири речи

Foto AP

Govorilo se o velikoj karijeri Dijega Maradone, sjajnim anegdotama i oproštajima prijatelja, a burno je bilo i na samoj sahrani gde je došlo do sukoba navijača i policije.

El Pibe je sahranjen uz prisustvo najbližih članova familije, koji se sada "otimaju" za njegovo bogatstvo, a argentinski mediji otkrivaju i nepoznate detalje sa groblja.

Naime Maradona je sahranjen na "Bela vista" groblju, gde počivaju i njegov otac Dijego i majka Dalma, a dve nedelje kasnije postavljen je i poseban spomenik, prenosi "TyC Sports".

Najbolje obavešteni medij u Argentini prenosi da je na njemu posebna ploča..

Jednu je sam Dijego Maradona zatražio u intervjuu pre 15 godina, a kada je poručio da želi da mu na grobu piše "Gracias a la pelota"" ("Hvala lopti").

Drugu ploču sa posvetom ostavila je najbliža porodica "Te extrañamos" ("Nedostaješ nam").

Za sada poseta njegovom grobu nije dozvoljena i posetili su ga samo članovi generacije Argentine koja je 1986. godine, predvođena Maradonom, stigla do titule Svetskog prvenstva u Meksiku.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)