LIGA ŠAMPIONA: PSŽ hvata slamku spasa

M. BLAŽIĆ

02. 12. 2020. u 09:00

BILI su favoriti u proleće 2019, kada ih je cela fudbalska planeta videla kao pobednika dvomeča u okviru osmine finala Lige šampiona, ali ih je Mančester junajted šokirao u revanšu u Parizu.

ЛИГА ШАМПИОНА: ПСЖ хвата сламку спаса

FOTO: AP

Relativno brzo je PSŽ dočekao priliku za osvetu na startu ovogodišnjeg ciklusa najelitnijeg takmičenja, ali je i ovoga puta omanuo na svom terenu (0:2).

SERGEJ TREĆI PUT NA HALANDA

ZANIMLjIVO će biti i u Dortmundu gde Borusija dočekuje Lacio, prvenstveno našim ljubiteljima fudbala zbog novog susreta Erlinga Halanda i Sergeja Milinković-Savića. Srpski reprezentativac je bio uspešniji u oba nedavna susreta (Lacio - Dortmund 3:1, Norveška - Srbija 1:2). Lacio će obezbediti eliminacionu fazu takmičenja ukoliko pobedi u Dortmundu, odigra nerešeno ili ako Briž izgubi od Zenita, ili u slučaju da oba meča budu završena nerešenim ishodom.

Danas se Nejmaru i drugovima pruža prilika da opravdaju izreku "treća sreća" u petom kolu na gostovanju u Mančesteru, koje će u velikoj meri odrediti sudbinu dva tima pred poslednjih 90 minuta grupne faze.

Četa Olea Gunara Solskjera je u mnogo boljoj poziciji pošto "đavole" i remi vodi u eliminacionu fazu bez obzira na ishod meča Bašakšehir - Lajpcig.

"Sveci" sa druge strane nemaju mnogo prostora za manevar, jer bi u slučaju remija ili poraza, a trijumfa Lajpciga, bili u poziciji da pred meč sa Bašakšehirom u poslednjem kolu na domaćem terenu ne zavise od svog učinka.

VEĆ U OSMINI

Bajern (grupa A)

M. siti (grupa C)
Čelsi (grupa E)
Sevilja (grupa E)
Juventus (grupa G)
Barselona (grupa G)

- Veoma dobro znamo značaj večerašnje utakmice. Protiv Lajpciga u prošlom kolu nismo igrali dobro, ali smo ipak pobedili. Sada tako nešto ne smemo da dozvolimo, moramo da budemo na maksimumu svih 90 minuta kako bismo uzeli važna tri boda. Moramo da igramo više kao tim, da budemo organizovaniji. U suprotnom biće mnogo teško - rekao je Brazilac Nejmar u najavi najzvučnijeg meča večeri u Ligi šampiona.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju