JEDAN JE ZLATAN: Ibrahimović 12. put izabran za najboljeg fudbalera Švedske

Novosti online

25. 11. 2020. u 11:56

JESTE li znali da Zlatan Ibrahimović ima više zlatnih lopti nego Mesi i Kristijano Ronaldo zajedno?

ЈЕДАН ЈЕ ЗЛАТАН: Ибрахимовић 12. пут изабран за најбољег фудбалера Шведске

Foto: Tanjug/Spada/LaPresse via AP

Možda nikad nije dobio onu "pravu", koju dodeljuje Frans fudbal, verovatno je nikad neće ni dobiti (ove godine se neće ni dodeljivati, iako bi on sigurno bio u najužem izboru), ali Zlatan Ibrahimović može da se pohvali da je osvojio čak 12 zlatnih lopti!

Reč je o nagradi za najboljeg fudbalera Švedske, koja se takođe zove "Zlatna lopta".

Ibra je prvu dobio 2005. godine, pa posle jednogodišnje pauze "uzeo" još deset uzastopnih. Posle sjajnih partija u dresu Milana ove sezone, stigla je i dvanaesta.

- Hvala svima. Uveren sam da je sve moguće dok veruješ u to i ulažeš dovoljno vremena i truda. To sam dokazao i ovog puta. Imam velika očekivanja od sebe. Izlažem se ogromnim naporima, kako bih na terenu pokazao određen nivo. Zbog toga radim puno, puno se žrtvujem. Pripremam se dobro, sledim rutinu, koja mi pomaže da se osećam živim. Takođe, imam dobre ljude oko sebe - rekao je Ibrahimović, a nagradu je posvetio navijačima koji mu mnogo gnedostaju na tribinama.

- Mnogo je prazno bez navijača i nadam se da će se sve vratiti u normalu, kako bismo mogli da uživamo u onome što radimo na terenu. Bez njih nije isto. Nagradu posvećujem baš onima, koji su bili sa mnom i kada sam bio teško povređen i koji su mi pomogli podrškom. Ne mogu reći zbogom fudbalu pred praznim tribinama. Zato obećavam navijačima da ih čekam na terenu - dodao je Šveđanin bosanskog porekla koji uskoro ulazi u petu deceniju života.

Pratite Novosti sport i na Fejsbuku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri