KUP POMERIO IZVRŠNI ODBOR FSS: Tumbaković na tapetu zbog debakla za EP!

N. ILJUKIĆ

24. 11. 2020. u 20:41

ŠTA bi bilo da je bilo i šta ćemo, kako ćemo i sa kim ćemo dalje?

КУП ПОМЕРИО ИЗВРШНИ ОДБОР ФСС: Тумбаковић на тапету због дебакла за ЕП!

FOTO: N. Paraušić

Ova četiri pitanja biće u četvrtak pred Izvršnim odborom Fudbalskog saveza Srbije (naknadno odložen zbog mečeva osmine finala Kupa Srbije), koji će se okupiti u Sportskom centru u Staroj Pazovi. Glavna tema će biti sudbina selektora A reprezentacije LJubiše Tumbakovića koja je, izgleda, zapečaćena one večeri kada je Aleksandar Mitrović šutirao tamo gde je trebalo, ali je golman Škotske Maršal pošao po loptu tamo gde ne treba...

STRUKA Brjeković, Matijašević, Pantelić, Filipović i Vukotić/FOTO: N. Paraušić

Neuspeh u baražu za odlazak na EP, prvi put u istoriji pod imenom naše zemlje, tako će se izgleda već sutra obiti o glavu čoveku koji je, po prirodi stvari i kritičkog pogleda na svet, prvi na udaru. Nišanili su mnogi posle poraza i penal serije sa Škotima Aleksandra Mitrovića. Dan kasnije su "uhodili" kapitena Kolarova, kleli sudbinu jer je korona zaustavila Đuričića i Milivojevića. Sećali smo se preranog oproštaja Nemanje Matića od "orlova", pa lošeg poigravanja znanjem, emocijama i autoritetom kakav imaju Slavoljub Muslin i Branislav Ivanović...

Svi pomenuti na jednu stranu, ali selektor LJubiša Tumbaković koji je, ruku na srce, u specifičnim okolnostima na tabli morao da crta, briše, pa ponovo crta tim i taktiku za duel sa Škotima je ispao najveći krivac. Ne postoji sila koja sada može da ispravi tu "krivu Drinu". Naravno, osim ako neka "viša sila" pod tačkom "razno" na sutrašnjoj sednici Izvršnog odbora ne kaže da bi Srbija trebalo da nastavi sa Tumbakovićem. Ali, teško da će to da se desi!

Po slovu Statuta FSS i nekoj staroj praksi, za pitanja o sudbini starog ili novog selektora trebalo bi da se pita i četvoročlani Stručni odbor FSS, u kojem su po dvojica nekadašnjih legendarnih fudbalera Partizana i Crvene zvezde i reprezentativci naše zemlje Momčilo Vukotić, Nenad Bjeković, Zoran Filipović i Marko Pantelić.

IZVEŠTAJ (NI)JE TAJNA

JOŠ aktuelni selektor Srbije LJubiša Tumbaković bi Izvršnom odboru FSS trebalo da dostavi iscrpan izveštaj i odgovor na pitanje: zašto se nismo plasirali na EP, na čijem putu je bilo više nego ikad širom otvorenih kapija. Pitanje je da li će javnost u Srbiji ikada moći da sazna detalje iz tog izveštaja, jer je Tumbaković nedavno obećao da će u njemu "direktno u glavu" da gađa sve krivce za ovaj istorijski neuspeh.

Filipović i Vukotić su, inače, i skauti reprezentacije Srbije, Pantelić je zamenik predsednika, a Bjeković potpredsednik FSS. Imaju fudbal u "malom prstu" i sigurno najbolje znaju da li je i koliko "grešan" LJubiša Tumbaković i da li bi i ko bi trebalo da bude predložen za njegovog naslednika...

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (3)

brano

25.11.2020. 02:55

За успех тим мора нападати проивнички гол. Ма ко био селектор ако се настави такозвана паметна игра, бранити се, успеха неће бити. Фудбалски савез мора инсистирати, игру гол више.

Kosta

25.11.2020. 09:11

Treba da se smeni cela garnitura u samom vrhu našeg fudbala. Prvi Kokeza pa onda ostali po rangu za njim. I jednom da se napravi kult reprezentacije jer mnoge lošije ekipe plasirale su se na EP.