FUDBALSKI SAVEZ SRBIJE: Ovako će biti obeleženi dani žalosti povodom smrti Patrijarha Irineja

Novosti online

20. 11. 2020. u 23:05

VLADA Republike Srbije proglasila je trodnevnu žalost (petak, subota i nedelja) zbog upokojenja NJegove svetosti patrijarha srpskog gospodina Irineja.

ФУДБАЛСКИ САВЕЗ СРБИЈЕ: Овако ће бити обележени дани жалости поводом смрти Патријарха Иринеја

Foto: N. Paraušić

Tim povodom Ministarstvo omladine i sporta, radi informisanja i daljeg postupanja, obavestilo je sve granske saveze o obeležavanju dana žalosti na sportskim manifestacijama.

"Dan žalosti u sportskim halama, na stadionima i igralištima obeležava se spuštanjem na pola jarbola ili na pola koplja zastave Republike Srbije i zastava sportskih klubova, a ako je reč o sportskim susretima međunarodnog značaja onda i spuštanjem zastava međunarodnih sportskih organizacija na pola jarbola ili na pola koplja.

U slučaju iz stava 1. ovog člana, pre početka sportske manifestacije, sudija zviždukom pištaljke označava početak i završetak odavanja pošte minutom ćutanja, i prikladnih poruka kojima se odaje pošta nastradalim u nesreći zbog koje je proglašen dan žalosti.

Igrači, rezervni igrači, treneri, sudije i svi ostali učesnici sportske manifestacije, kao i prisutni gledaoci (osim nepokretnih invalida), dužni su da pri odavanju pošte minutom ćutanja ustanu i da dostojanstveno obeleže odavanje pošte nastradalima u nesreći zbog koje je proglašen dan žalosti", saopšteno je na sajtu FSS

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)