"ORLOVI" SE NIŠTA NE PITAJU: Pobeda nad Rusijom nije dovoljna ako turci ostanu neporaženi u Mađarskoj

N. ILjUKIĆ

16. 11. 2020. u 20:32

KUD koji, mili moji! Pred fudbalskom reprezentacijom Srbije je još samo jedna utakmica ovogodišnje B Lige nacija i samo neka čudna matematika, i srećan splet okolnosti, može da sačuva našu selekciju u ovom društvu.

ОРЛОВИ СЕ НИШТА НЕ ПИТАЈУ: Победа над Русијом није довољна ако турци остану непоражени у Мађарској

Foto AP

Sreda od 20.45 na stadionu "Rajko Mitić" u goste nam dolazi Rusija, kojoj je pobeda potrebna za "overu" prvog mesta. Samo u slučaju da mi pobedimo Ruse, a da Mađari u Budimpešti savladaju Turke, sačuvaćemo status Bligaša.

Dakle, više je nego jasno da ova Srbija ne može da pobedi nikoga u B Ligi nacija. Naravno, trebalo bi biti pošten i reći da je sva energija, znanje, ali verovatno i moć naše fudbalske organizacije i A tima bila uložena u baraž za odlazak na Prvenstvo Evrope. Na prvom ispitu smo neočekivano dobro prošli u Oslu protiv Norveške, ali su Tumbaković i njegov tim pali i teško se ugruvali protiv Škotske u Beogradu.

Malo ko od reprezentativaca Srbije hoće i može da govori sa novinarima ovih dana. Jedino je kapiten Srbije, u odsustvu Kolarova, i kapiten Ajaksa Dušan Tadić smogao snage da prizna ono što njemu i ostalima u taboru Srbije danima soli rane.

- Bilo je mnogo teško da se izađe na teren i odigra meč protiv Mađarske u Budimpešti. Svi smo teško doživeli finale baraža i poraz na penale od Škotske. To je bio apsolutno mentalni šok za nas. Propustili smo veliku priliku da odemo na Prvenstvo Evrope. Sada, posle remija sa Mađarskom, jasno je da u poslednjem kolu ne zavisi ništa od nas. U slučaju da pobedimo Rusiju, čekaćemo dobre vesti sa meča Mađarska - Turska i nadaćemo se pobedi Mađara - priznao je Tadić, koji je pred kraj meča u Budimpešti, izlazeći sa terena, kapitensku traku stavio oko ruke najboljeg pojedinca Nemanje Gudelja, koji je ponovo odlično odigrao na poziciji štopera.

Srbija se, dakle, više ništa ne pita u smiraj B Lige nacija, u kojoj ove godine nema nijednu pobedu. Kako su "orlovi" odigrali poslednjih pet utakmica i kakve su rezultate ostvarili, sve je izvesnije da će sledeće sezone otići u Ligu C, sa mnogo slabijim selekcijama...

TADIĆ JOŠ NIJE PREŽALIO TOTENHEM

DUŠAN Tadić je u onoj grupi najodanijih i najodgovornijih reprezentativaca Srbije, a za relativno kratko vreme u svojoj karijeri doživeo dva šokantna rezultata koja nesumnjivo ostavljaju emotivne posledice. Poslednji je poraz u penal-seriji od Škotske u Beogradu, ali još su sveža sećanja na maj 2019. godine i poraz u polufinalu Lige šampiona u poslednjoj sekundi revanša u Amsterdamu (2:3). Tada je Ajaks lagano vodio 2:0 do 55. minuta, a onda je Lukas Mura het-trikom, golovima u 55, 59. i petom minutu nadoknade vremena odveo tim iz Londona u finale LŠ.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!