"ORLOVIMA" BOD IZ BUDIMPEŠTE KAO KUĆA: Srbija napada Svetsko prvenstvo iz drugog šešira, pogledajte potencijalne rivale

Novosti online

16. 11. 2020. u 08:20

FUDBALSKA reprezentacija Srbije možda jeste pred ispadanjem u C diviziju Lige nacija, posle remija sa Mađarskom (1:1), ali je bod iz Budimpešte odradio veliki posao kada su u pitanju kvalifikacije za odlazak na Svetsko prvenstvo 2022. godine!

ОРЛОВИМА БОД ИЗ БУДИМПЕШТЕ КАО КУЋА: Србија напада Светско првенство из другог шешира, погледајте потенцијалне ривале

FOTO: N. Paraušić

Naime, Srbija je pred poslednje kolo Lige nacija obezbedila svoje mesto u drugom šeširu na žrebu kvalifikacionih grupa koje će biti održano 7. decembra.

To znači da Orlovi neće moći da izvuku Švajcarsku, Poljsku, Švedsku, Vels, Austriju, Ukrajinu, Tursku i Slovačku, a za to poslednje mesto u drugom šeširu bore se Rusija, Rumunija, Republika Irska i Norveška.

Rusi su trenutno na tom 20. mestu na listi i verovatno će tu i ostati ako u sredu savladaju Srbiju u Beogradu. S druge strane, meč Rumunije i Norveške je odložen zbog korone i on bi što pre trebalo da se odigra kako bi se dobili detaljniji podaci za mesto u drugom šeširu.

I za ulazak u treći je drama! Finska i BiH su trenutno tamo, ali iz četvrtog im preti Grčka. Kipar i jermenija mogu u četvrti iz petog, dok bi korak ispod onda ispao Luksemburg. Što se tiče šestog šešira, tu nema dileme, kao i u prvom gde će nosioci biti Belgija, Francuska, Engleska, Portugalija, Španija, Hrvatska, Italija, Danska, Nemačka i Holandija.

Žreb će, podsetimo, biti održan 7. decembra, kvalifikacije će trajati od 24. marta do 16. novembra 2021. godine i igraće se u četiri termina. Ono što je najvažnije jeste da pobednici grupa idu u Katar, dok će drugoplasirane selekcije iz 10 grupa, plus još dve iz Lige nacija, igrati baraž.

Zanimljivo, od tih 12 selekcija samo će tri ići na SP. UEFA će ih podeliti u tri grupe po četiri ekipe, te će se igrati polufinala i finala kako bi svaka grupa dala po jednog učesnika.

PRVI ŠEŠIR

Belgija

Francuska
Engleska
Portugalija
Španija
Hrvatska
Italija
Danska
Nemačka
Holandija

DRUGI ŠEŠIR

Švajcarska

Poljska
Švedska
Vels
Austrija
Ukrajina
Turska
SRBIJA
Slovačka
Rusija?

TREĆI ŠEŠIR

Rumunija ?

Rep. Irska ?
Norveška ?
Mađarska
Češka
Škotska
Island
Severna Irska
Finska ?
BiH ?

ČETVRTI ŠEŠIR

Grčka ?

Slovenija
Severna Makedonija
Albanija
Bugarska
Belorusija
Izrael
Gruzija
Luksemburg ?

PETI ŠEŠIR

Kipar ?

Jermenija ?
Farska Ostrva
Azerbejdžan
Estonija
Tzv. Kosovo
Kazahstan
Litvanija
Letonija
Andora

ŠEST ŠEŠIR

Moldavija

Malta
Lihtenštajn
Gibraltar
San Marino

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (9)