"SPREMNI SMO, JEDINA DILEMA RODIĆ": Stanković pozvao novinara da gledaju meč uz picu i koka kolu

A. Ilić

04. 11. 2020. u 15:32

FUDBALERI Crvene zvezde sutra će od 21 čas dočekati Gent u meču 3. kola Lige Evrope.

СПРЕМНИ СМО, ЈЕДИНА ДИЛЕМА РОДИЋ: Станковић позвао новинара да гледају меч уз пицу и кока колу

FOTO: FK Crvena zvezda

Dejan Stanković je na redovsnoj pres konferenciji najavio naredni meč koji će se igrati na stadionu "Rajko Mitić. 

"Još jedna lepa utakmica nam predstoji. Svesni smo šta ona nosi i šta može da nam donese. Napravili smo pre sedam dana lepu uvertiru. Odigrali i lep meč u našem prvenstvu. Spremno dočekujemo ovaj duel. Ovo je paklen ritam, nemamo velikih problema. Sigurno je da neću moći da računam na nekoga zbog povreda i zdravlja. Kao što je to bio slučaj sa Kangom i Ivanićem koji su bili van stroja protiv Hofenhajma. Što se tiče Rodića uradili smo sve analize, ne želim da rizikujem, do kraja jesenjeg dela sezone imamo 16 mečeva. Premeriću dobro pre nego budem presekao da li će Rodić početi ili ne", počeo je Stanković. 

Upitan je trener crveno-belih i hoće li biti na klupi s obzirom da je zbog suspenzije preskočio prethodni meč. 

"Bio na klupi ili ne, ja sam uvek sa mojim igračima. Ništa još nije stiglo iz UEFA. Ja sam i u prošlom meču bio sa njima, najviše sam se čuo na tribini. Mi funckionišemo fenomenalno, unapred znamo šta i kako treba zavisno od scenarija". 

Stanković se potom okrenuo narednom protivniku. 

"Drugačija utakmica od one sa Liberecom. Po meni, fizički je Liberec dosta jači, tehnički je Gent mnogo kvalitetniji. Ono što sam igračima preneo tokom analize, je isti pristup. Krećemo od nule. Moramo biti jaki na svakom duelu. Ekipa Genta zna da igra fudbal, posebno napred. Pričalo se o njihovom zdravstvenom stanju, to ne menja nama ništa, menja njima. Ima dosta potkovanih i talentovanih igrača. Igrajući na "Marakani" stekli smo dosta samopouzdanja i potvrdili šta možemo. Treba samo da bude isti pristup od prvog minuta, to je ono što mene zanima". 

Mesto klupe pica i koka kola

Upitan je Stanković da li bi ponovo bio na tribini ukoliko to znači da bi Crvena zvezda dobila 1:0. 

"Ja mogu da idem i kući, možemo da gledamo kod tebe. Naručimo picu i Koka kolu i da dobijemo 1:0. Ja znam šta smo sve uradili protekle nedelje. Meni je žao što nisam dole, ali ne pravi to ogromnu razliku. Verujem u momke i moj stručni štab". 

Dotakao se i kadrovske situacije u redovima belgijskog tima. 

"Hoće li staviti mladog ili iskusnog golmana, to nama ne menja puno. Njihov je problem hoće li im braniti golman koji nije branio dve godine ili neiskusan čuvar mreže. Jedino što mi se menja jeste hoće li igrati sa tri pozadi ili četiri. Nama neće mnogo promeniti njihova kadrovska situacija. Spremni smo na obe varijante. Protiv Hofenhajma su izašli sa pet pozadi i rezultat sve govori. Pratimo ih i adaptiraćemo se na njihov stil", rekao je Dejan Stanković. 

Pratite "Novosti sport" na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)